Josef Vacek: Gregorovy výroky o korupci v Příbrami byly a jsou nepravdivé

10.06.2012 17:32

Reakce na rozhovor s Liborem Gregorem. (Ad: "Jak začne pinkaná mezi žalobci je zle" LN 2.6.2012).

Josef Vacek: Gregorovy výroky o korupci v Příbrami byly a jsou nepravdivé
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Vážený pane redaktore Kedroni,

v rozhovoru s bývalým detektivem Liborem Gregorem, který aktuálně stojí za podáním trestního oznámení na bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha na Nejvyšší státním zastupitelství v Brně se, objevuje citace "..tam stranická knížka nerozhodovala, šlo jim o peníze, o veřejné zakázky. Další věcí bylo jak město financovalo činnost Jaroslava  Starky". Musím v této souvislosti konstatovat, že se jedná o další z řady nepravdivých výroků, které Libor Gregor jako bývalý vyšetřovatel nebyl schopen nikdy prokázat. Je paradoxní, že tento expolicista a člověk, který měl blízko k Stanislavu Grossovi se dnes stylizuje do role protikorupčního bojovníka. Zvláště, pokud není objasněna jeho role zmiňovaná v tzv. "Kubiceho zprávě", kterou se v roce 2006 tehdejší šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu snažil popsat prorůstání organizovaného zločinu do státní správy. Policisté tehdy zmiňovali některé pasáže z trestního spisu Loreta, který se zabýval pokusem o ovládnutí společnosti Čepro. 

Libor Gregor na sebe v rozhovoru prozrazuje, že ani po deseti letech se není schopen vyrovnat s největší profesní blamáží své policejní kariéry. Přestože policisté Gregor, Szewczyk, Kudrna a další zasahující příslušníci protikorupční policie měli při zásahu plnou podporu tehdejšího ministra vnitra Stanislava Grosse a Nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešové, byli výsledky jejich vyšetřování tristní. Detektivové prostě nebyli schopni splnit původní  zadání a rychle rozkrýt tzv. "politicko- podnikatelskou příbramskou lobby". Na konci této likvidační mise Libora Gregora mělo být odstranění tehdejšího poslance KDU-ČSL Miroslava Kalouska z aktivní politiky. Samozřejmě k radosti tehdejších špiček vládní sociální demokracie a také levého svobodovského křídla KDU-ČSL.

Jako byly Gregorovy výroky o údajné korupci a rozkrádání na příbramské radnici nepravdivé tehdy, jsou stejně nepravdivé jeho výroky v rozhovoru pro Lidové noviny i dnes.  

Mgr. Josef Vacek starosta města Příbram za KDU-ČSL, v letech 1991-2002.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.