Karel Januška: Promarněná šance

27.11.2018 22:45

Následků totalitního systému jsme se nedokázali zbavit ani za osmdesát let. Pro historii je to zřejmě krátká doba. Pro občana, který v této době musí žít, je to prakticky celý život.

Karel Januška: Promarněná šance
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Ignorovat základní zákony přírody mohou jenom občané, kteří se domnívají, že jsou určeni k tomu, aby vládli. A za tímto svým názorem jdou cestou, která někdy vede ke katastrofě.

Po sametové revoluci se vlády ujala skupina absolventů kolem Vysoké školy ekonomické. Tvrdě se snažila překlopit náš „socialistický způsob“ řízení státu do způsobu kapitalistického. Zapomněla na jednu podstatnou skutečnost, která je základem každého demokratického státu. Moc soudní, která je v rukách justiční mafie, nelze zbavit její moci bez náležitého teoretického vzdělání. Demokracie se propagandou lehce propadne do totality.

Naše země se pořád totality v justici ještě nezbavila. V poslanecké sněmovně pan Bohuslav Svoboda (ODS) hrdě hlasoval pro pád současné vlády.

Připomenu, s jakým programovým cílem šlo ANO do voleb v roce 2012: Právo a soudy tu nejsou pro právníky, ale pro občany. To neznamená, že musí laik rozumět všem zákonům, ale naopak, že to nepotřebuje. Pokud žije poctivý a slušný život, zákony musejí být na jeho straně, aniž by je musel studovat. A stane-li se mu křivda, u soudu musí najít zastání.

V republice je několik set tisíc občanů, kteří upadli do dluhové pasti. V právním státě je to nepředstavitelná skutečnost. Zákonodárcům je milejší boj o poslanecké korýtka, i když se zapřísahají, že jim jde o blaho národa.

Pane doktore Svobodo, Vy nic nevíte o tom, že by byl někdo bez rozhodnutí soudu označen za „trestně stíhaného“?

Občané Babiš a Faltýnek byli tímto titulem obdaření už při předcházejících volbách. Žádné soudní řízení se nekonalo, a ejhle, nyní pan Faltýnek už není trestně stíhaný. Nejvyšší státní zástupce ke všemu mlčí. Pražský místní státní zástupce si doběhne do poslanecké sněmovny, a poslanci ochotně vyhoví jeho žádosti a označí svého konkurenta za trestně stíhaného. ČT (která všechno ví nejlépe) bez ostychu informuje o tom, že už jenom premiér je „trestně stíhaný“.

V právním státě je pomluva trestným činem. U nás je pomluva dovolenou propagandou. Samozřejmě potvrzenou výroky Ústavního soudu.

Řešení je jednoduché. Institut Státních zástupců přidělit do gesce ministra vnitra. Soudcům nařídit, že „těleso ponořené do kapaliny je nadlehčováno silou, kterou je váha kapaliny tělesem vytlačené“.

Zákony přírodních věd a matematiky nesporně patří do „Zákona“. I pro Ústavní soudce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…