Karel Januška: Věda ve službách mocných

01.12.2020 18:57

Víra, že následující volby učiní z republiky právní stát, je marná. Vysoké školy budou nadále produkovat „občany s právnickým vzděláním“, kteří podle potřeby budou barevně natírat republiku.

Karel Januška: Věda ve službách mocných
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Každý občan považuje lékařství za vědu. Lékařská diagnóza je založená na počtu pravděpodobnosti. Tisíciletá zkušenost stanovila statistické parametry zdravého občana. Nejenom tělesná teplota, ale také krevní tlaky, glukóza, leukocyty, hemoglobin a dalších desítky parametrů, které praví, že občan je s velkou pravděpodobností zdravý.

Náš ministr zdravotnictví spolu s vládou, poslanci a komentátory ČT 1 tuto skutečnost nerespektují. Pan ministr zdravotnictví by měl někdy operovat poslance, nebo člena vlády. Měl by operovat předsedu Ústavního soudu. Ten se tvrdě a pravdivě v televizi vyjádřil o krocích premiéra. Bohužel pan Rychetský zapomněl, že mu Ústava předepisuje, že má rozhodovat spravedlivě. Když nalezne nespravedlnost, je ÚS poslední institucí, která musí z právních norem a postupů tuto nespravedlnost odstranit. Pan Rychetský nebyl malým chlapcem, když popravovali paní Horákovou. Byl ve funkci, když Klaus st. se Zemanem porcovali republiku a uzavírali opoziční smlouvu.

Víra, že následující volby učiní z republiky právní stát je marná. Vysoké školy budou nadále produkovat „občany s právnickým vzděláním“, kteří budou podle potřeby barevně natírat republiku. Poslanecká a senátorská křesla by měla víc pálit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…