Karel Vašíček: Více zámečníků a instalatérů do vedoucích funkcí

03.11.2013 12:24

Na zpravodajském serveru Jiřího Paroubka se objevil blábol, že by novým lídrem ČSSD mohl být Milan Štěch. Nevím, zda tento blog nenapsal třeba přímo Milan Štěch nebo nějaký asistent, nelze to vyloučit.

Karel Vašíček: Více zámečníků a instalatérů do vedoucích funkcí
Foto: Martin Vlček
Popisek: Předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (ČSSD)

Milan Štěch zaujal rozhodností a uvážlivostí. Nevím, jak jdou tyto dva postoje dohromady, ale děsí mě představa, že by strojní zámečník řídil stát. Vím o čem mluvím, protože jsem strojní zámečníky a obráběče učil a učil jsem je, když si „dodělávali maturitu“. Někteří dělili 10 na kalkulačce a maturita, které dosáhli, neměla s maturitou na pardubickém gymnáziu, na kterém jsem před 33 lety maturoval, vůbec nic společného. Ostatně v premiéře státní maturity bylo pardubické gymnázium Dašická na 7. místě, tedy sedmé nejlepší v republice. Za socialismu na tom bylo nepochybně ještě lépe. Zámečnický génius Milan Štěch si dodělal maturitu a za socialismu „studoval VUML“ neboli Večerní maturitu marxismu a leninismu. Prý to musel studovat, protože „zastával hospodářské funkce“.

Dovedu si představit to mistrovské zvládnutí hospodářských funkcí, které ovšem Milan zastával, protože se cpal ke korýtku, tak jako se cpe teď. Milanu Štěchovi by slušela funkce mistra někde na zámečnické dílně, na víc evidentně nemá, ale třeba byl za socialismu diskriminová.

Ostatně těch Einsteinů je na naší politické scéně celá řada. Nejvzdělanější, nejčestnější a skvělý reprezentant, agent 007 ve službách státu, který již za socialismu z Rakouska „statečně“ bojoval za demokracii v ČSSR. Rozuměj, aby se mu vrátily majetky. Vzdělání žádné nemá, chrápe všude vsedě nebo vestoje a o čestnosti včetně odkazů na články investigativních novinářů jsem psal již dříve.

Nebo „odbornice“ paní Němcová, která své „vynikající“ kompetence získala na střední zemědělské škole, kde se dokonce „naučila“ italsky, Io capisco italiano, signora Nemcova.

Mirka se našla jako referentka na Českém statististickém úřadu, kde mohla tak akorát překladát papíry z jedné strany stolu na druhý. Když ji vidíme v telce, tak myšlenku nedá dohromady, jen samou demagogii, ale byla by ochotná zastávat v zásadě jakoukoliv dobře placenou funkci, od předsedkyně Poslanecké sněmovny, přes prezidentský úřad k postu předsedkyně vlády. Zřejmě by klábosila s Berlusconim.

Ostatně vynikající akademiky máme i mezi politiky s vysokoškolským diplomem.

Senátor Marcel Chládek se už třese na křeslo ministra školství. Vystudoval andragogiku, deset let učil na základních a středních školách. Nedá se ovšem zjistit, na jakých školách učil a co učil. To se přísně tají. PhDr. A MBA si dodělal až jako politik, zřejmě se to dobře vyjímá u jména. Půl roku před završením státních maturit chtěl tento projekt shodit, aby ty peníze opravdu skončily v kanále. Zásobuje svět „objevy“, nad kterými žasne i Komenský, Pestalozzi, že „našemu školství nepomůže státní maturita, ale kvalitní výuka. Tento „zásadní objev“ brzo probudí i Komenského.

A jak by vypadala reforma dle receptu Chládka? Studenti by chodili do školy od 9 hod., dostávali by méně úkolů a trávili by ve škole méně času. Komenský by nad touto reformou nepochybně užasl, asi se v ČSSD nenajde jediný vzdělaný člověk, který by panu Chládkovi vysvětlil, že je jaksi trouba.

Pojďme dále, Marek Benda pro nás bude i nadále pracovat možná další 4 roky. Voliči ho „vykroužkovali“ do PSP. Chudák si chtěl udělat malý doktorát neboli JUDr., ale nějak se mu nechtělo si s rigorózní prací dát tu práci. Prostě nesplňovala podmínky, vlastně „splňovala“, ale muselo se kreativně nastavit řádkování.

Najděte si, jak „studovala „ThDr.“ Klasnová, poučné, napsala tak vynikající diplomovou práci, že dostala rovnou malý doktorát. Ale nějak to „nebylo úplně čisté“.

Tito akademici s výučními listy, pseudodoktoři se určitě budou bít do roztrhání těla za kvalitu našeho vzdělání a za trestání opsaných diplomových prací či disertací nebo habilitačních, profesorkých nebo nemlich tak rigorózních prací

Jen více chudáků do veřejných funkcí, zámečníků, elektrikářů, kulturologů a milovnic knih

Z Pardubic naše Einsteiny v politice zdraví pravý doktor přírodních věd

Karel Vašíček

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Jahn: Česká televize - Pospěšte! Privatizace veřejnoprávnosti začala!

14:42 Petr Jahn: Česká televize - Pospěšte! Privatizace veřejnoprávnosti začala!

Česká televize totiž outsourcovala službu nejveřejnoprávnější – ombudsmana. Jasně, vím že jsem Vás t…