Karol Hrádela: Jsou jiné hodnoty, než peníze

11.01.2019 20:03

Komentář na facebookovém profilu k videu Jordana Petersona, kde mluví o náročnosti kariér na nejvyšších postech a proč je tam méně žen

Karol Hrádela: Jsou jiné hodnoty, než peníze
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Video najdete ZDE.

Přesné vyjádření toho, proč jsem se v polovině 90. let rozhodl cíleně zmenšovat svoji kancelář. Pochopil jsem, že je nesmysl dřít 16 hodin a to většinou i během víkendu, či téměř nejezdit na dovolenou, že jsou jiné hodnoty, než peníze.

Pro kvalitní advokacii nepotřebuji řídit 20 lidí, nepotřebuji si dokazovat, jaký jsem. Mnohem důležitější je věnovat se rodině, chodit na rodičáky svým dětem, prostě žít jako normální člověk. Je pro rodiče nádherné radovat se z toho, že se z dětí podařilo vychovat morálně mimořádně slušné a pracovité lidi, přestože si to ani neuvědomují, když zejména před aktivitou své dcery smekám. Na ní snad nemám ani já. Doufám, že se nezničí.

Jediný aspekt však řečník nezmínil. Nejnáročnější je pro aktivního člověka, když děti odrostou a rodiče je fakticky zatěžují, přestože jim to nedávají jako slušně vychované děti znát. Velkou kancelář hned neobnovíte a ani nechcete. Co ale dělat, než budou (snad) vnoučata? Jak vyplnit dočasně volný čas? Asi dobročinností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …