Karol Hrádela: Operace se podařila, pacient zemřel

24.02.2021 16:25

Komentář k střetu individuálního práva na vzdělávání a práva na život

Karol Hrádela: Operace se podařila, pacient zemřel
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Původně mne po přečtení novinového článku (ZDE) zajímalo, zda soud hodnotil i zájem na ochraně života a zdraví dalších studentů a učitelů, jak zohlednil Článek 6 Listiny základních práv a svobod, že:

"(1) Každý má právo na život. Lidský život je hoden ochrany již před narozením.
(2) Nikdo nesmí být zbaven života..." a střet tohoto práva s právem na vzdělání atd.

Nyní mne to již nezajímá. Střet individuálního práva na vzdělávání v prezenční formě a práva na život ostatních včetně učitelů soud nehodnotil, jak vyplývá z jeho rozhodnutí zveřejněném na úřední desce soudu (ZDE).

Cituji z dalšího novinového článku (ZDE): "Data Ústavu pro zdravotnické informace a statistiky, které se podařilo deníku Aktuálně.cz získat, ukazují, že největší podíl tvoří pracovníci v administrativě a kanceláři. Na druhém místě jsou pak učitelé a lidé ve školství. Kromě profesí pak velké množství nakažených tvoří i žáci a studenti. A také senioři. " Být učitelem za situace, kdy technické možnosti ani v jedné zemi světa ještě neumožnily naočkovat všechny učitele, asi bych prostřednictvím odborů zahájil jednání o stávce. Život je nejdůležitější hodnota a žádná demagogie a líbivé fráze zněřené životy nenahradí a to zvláště, když nesmyslně vyvolané komplikace ohrožují i další vzdělávání ostatních. Občas mám pocit, že není důležitý následek, ale právní purismus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…