Karol Hrádela: V ČT neumožňují diskuse odborníků a šíří místo přesných údajů polopravdy

24.07.2016 12:18

Naše ČT je skutečně kvalitní a korektní. O církevním majetku v 90 diskutuje ekonom arcibiskupství a katolický právník, vysokoškolský pedagog a člen KDU-ČSL specializující se na otázku majetkového narovnání s církvemi a lidských práv v oblasti náboženských svobod, práva na život a rodiny a rodičovských práv, který zpracoval dokumenty pro církev atd.

Karol Hrádela: V ČT neumožňují diskuse odborníků a šíří místo přesných údajů polopravdy
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Necírkevní právník tam chybí - například profesor Pavlíček. Je to úsměvné. Na jedné straně odborníci zastávající jeden názor a na druhé straně není odborník. To je vyvážené vysílání. Základní otázky zde nezaznívají a například o "výměně, že stát nebude v budoucnu nic církvím hradit " tak, jak jsem slyšel, může hovořit jen ten, kdo nezná základní právní postuláty o chodu jakéhokoliv státu. Dle očekávání jsem na svůj odeslaný dotaz nedostal v Čt odpověď. Samozřejmě nebyl ani zveřejněn. Připadám si podobně, jako když arcibiskup Duka a další církevní představitelé mi přislíbili odpověď na dotaz ještě před schválením zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi. Zřejmě chybou pošty odpověď ještě nedošla. Nekritizuji politiky, ale ne vše, co řekli, je po právní stránce pravda, ale nedivím se. Církevní problematika je jednou z mnoha, kterou musí politik se zabývat. Proto snad nepřesnosti nebyly cílem, aby bylo možno zaútočit na Babiše, ale pouze "drobným" pochybením. Škoda jen, že v naší televizi neumožňují diskuse odborníků a šíří dle mého přesvědčení místo přesných údajů polopravdy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.