Karolína Topolová: Teplota nabírá na obrátkách a s tím souvisí nárůst nabízených ojetin na trhu

08.06.2017 12:29

V minulém měsíci šla ručička barometru ukazující počet nabízených ojetých automobilů prudce dolů. Měsíc květen ji však velmi rychle vystřelil do vysokých hodnot. Zatímco v dubnu bylo inzerováno 76 000 automobilů, v květnu se na trhu s ojetinami objevilo až 84 000 vozů.

Karolína Topolová: Teplota nabírá na obrátkách a s tím souvisí nárůst nabízených ojetin na trhu
Foto: pixabay.com
Popisek: Prodej automobilů - ilustrační foto

„Teplota začíná nabírat na obrátkách a s tím souvisí i nárůst nabízených ojetin na českém trhu. Přesně jak jsme předpověděli, po krátkém uvolnění se trh s ojetými vozy opět začíná rozehřívat a zákazníci se připravují na letní dovolené. Tento trend každoročně přetrvává až do pozdních letních měsíců,“uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka jednoho z největších prodejců ojetin na českém trhu. 

Nejvíce ojetin bylo již tradičně v Praze (22 538), nejméně v Karlovarském kraji (1 986). Co se průměrného počtu najetých kilometrů týče, činil průměrný nájezd celkem 158 792 km. Hodnota se tedy nijak výrazně nelišila od předchozího měsíce. Společně s počtem nabízených ojetých automobilů na trhu pozvolna narostla i jejich cena, přičemž průměrná hodnota ojetin v květnu činila 197 365 Kč, což je o necelé dva tisíce více než v předchozím měsíci. Naopak však klesla hodnota průměrného stáří vozu z dubnových 9,9 let na květnových 9,8 let.

Květnová statistika nepřinesla v první pětce nejinzerovanějších automobilů žádné změny. Výraznější změny se pak neobjevily ani na pozicích druhé pětice populárních ojetých automobilů. Pomyslné příčky si prohodily pouze automobily BMW 3 s Fordem Mondeo a Volkswagen Touran s Renaultem Meganem. „V první desítce stále zůstávají u našich klientů prověřené vozy, což dokazuje, že čeští motoristé mají rádi tradiční vozy, které jim zajistí kvalitu a bezpečí. Jedná se o trend, který přetrvává již řadu měsíců a který nám dává najevo, jaké typy vozů čeští řidiči považují za spolehlivé,“ dodala Karolína Topolová.

Nejinzerovanější ojeté vozy na českém trhu v květnu 2017

1. Škoda Octavia

6. Ford Focus

2. Škoda Fabia

7. BMW 3

3. Volkswagen Passat

8. Ford Mondeo

4. Volkswagen Golf

9. Volkswagen Touran

5. Škoda Superb

10. Renault Megane

 

 

 

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…