Kateřina Amiourová: Plán B pro hypotézu extrémní imigrantské vlny

13.12.2015 20:03

Kdo navštívil 12.12 klub Dvojka - neboli klubovnu ČSSD na Vinohradech, kde se konala přednáška - duel Jana Kellera a Jiřího Dienstbiera pod názevm Sociální demokracie a migrace, mohl být značně naštván, ba rozladěn, protože zjistil, že u Jana Kellera dostávají stejný prostor stejné prameny jako u Okamury.

Kateřina Amiourová: Plán B pro hypotézu extrémní imigrantské vlny
Foto: archiv T. Jirsa
Popisek: Imigranti v Makedonii

Pravda, Okamura hovoří o 300 milionech "lidí rozhodnutých zničit naši civilizaci" - a Jan Keller jen " co kdyby se přidala klimatická migrace, to bychom mohli počítat i s 50-60 miliony migrantů valících se na Evropu", ale velký rozdíl v tom není. Kupodivu mi připadal racionálnější Jiří Dienstbier, který byl schopen akceptovat i nevyhnutelnosti (kupř. neodstranitelnou průchodnost mořské hranice a nemožnost házet lidi zpět do vody) a snažil se s nimi popasovat, než aby je odmítal, jako Jan Keller, jenž lkal nad tím, že ani neemigrují ti nejbídnější. Nebyl to hezký poslech, já si smartphone koupila za tržní 3000 a předpokládám, že při rozvinutých pašeráckých sítích lze z Číny totéž sehnat za tisícovku a půl. Ale nuž tedy nebrečme, a podívejme se na věc střízlivě. Já objevila, že i mnohem větší migrace by mohla mít nezanedbatelné klady, o kterých se dosud nikdo nezmínil. Po krátkém pojednání na přidružená témata se jim budu věnovat.

Jak jistě víte, švédská premiérka nedávno s pláčem v očích promluvila o tom, že její země již nebude moci přijímat uprchlíky, v takové míře, v jaké přijímala. Podívejme se nejprve na to, kolik uprchlíků Švédsko přijalo. Statistika ukazuje, že Švédsko v uplynulých letech na jednoho každého obyvatele přijalo zdaleka nejvíce uprchlíků z celé Evropy. Přijímání zastavilo na počtu 1 imigrant na 50 obyvatel. Ale jak vznikly USA - imigrací - čili, až se tyto přírůstky vstřebají,  bude země opět otevřená imigraci, s novými zkušenostmi a dovednostmi, protože "vstřebávání" je jen to, co jsme se naučili provádět hladce.

Nyní se podívejme, na druhou zemi, která v uplynulých letech přijala nejvíce imigrantů na obyvatele za rok - v roce 2014 to bylo Maďarsko, které nezvykle přijalo 40 000 uprchlíků, takže na rozdíl od nás má proč si stěžovat a důvod se bránit, protože to jim "sežralo" pětinu nových ekonomických alokací z 200 000 nově vytvořených (psala jsem v blogu Maďarský zázrak)./zdrojem obou údajů je eurostat 2014/

V případě Německa se to má následovně: Jan Vaňo Aby zvládli demografický problém, a nedošlo k poklesu obyvatelstva, což by přineslo katastrofální problémy v sociálním systému, potřebují v nejbližší době každý rok politicky ustát přesně takový počet migrantů, jaký byl v letošním roce. U nás si ale nikdo takové starosti nedělá. (Poznámka - hrozil jim tam skokový úbytek obyvatel cca 14% v podstatě z roku na rok!/Ale je s tím pravda více práce než čekali, zvláště, když migrantů přišlo o čtvrtinu více, než si předem odhadli.

Je v celku snadné se rozčilovat, že imigrant nechceme, ale je to jen rasismus. Ve skutečnosti libovolně velkou vlnu imigrantů jsme schopni vstřebat dokonce se ziskem toho, že nastane zázrak, a konečně naši vysokoškoláci budou pracovat na skutečně vysokoškolských místech (dosud nebylo automatické ani pro absolventy polytechnik!!!, vzácnost), a naši středoškoláci také budou pracovat na místech, která vyžadují v zemi nejvyšší kvalifikaci, totéž lidé z učňovských oborů, kde jedinou překážkou nyní je, že je školy málo učí mistrovství zvoleného oboru, ba dokonce, že se nám podaří znovuvytvořit národní průmysl z nových personálních zdrojů - protože stát by je stejně v nějaké podobě zadotoval, a také posléze prodáme neprodejné nemovitosti (jichž je více, než bezdomovců, čili odsouzené ke zchátrání), ba i nábytkářský průmysl se poměje, a s ním spousta z primární sféry obchodu a služeb, a také by nás čekal nový postrk pro rozvoj zemědělství a s tím dostatek pracovních míst - bude jen logické, když Česko se zemědělstvím v útlumu začne produkovat potraviny pro nárůst počtu obyvatel i v jiných zemích (blog - hledej "win-win strategii") - již nyní by mohlo ministerstvo přijít s iniciativou produkty českých prvovýrobců do utečeneckých táborů - a pokud by se naučilo i vařit, rozjet dodávky ve velkém..  Jen jedno tomu chybí - jak víme, rozhodnutí neutrácet peníze na Babišovy dotace a koncerny, nýbrž za lidi, resp. v optimálním případě monetární suverenita, nebo alespoň zavedení druhé alternativní měny s právem platit v ní i daně + moderní humánní bankovnictví - nejlépe islámského typu. 

Samozřejmě, jak Jiří Dienstbier upozorňoval, za současné situace některé uprchlíky odmítáme, ale nejsme je schopni vrátit do jejich vlasti, je to nákladné, nebo se to nepodaří, protože ti se ponoří do nedohledatelnosti. Inu pak je možné dělat jednu ze dvou věcí, nebo obě. Jednak v  případě hladce probíhajících integrací postupně jako USA udělovat pobytové amnestie, tj. odpustit nevycestování a dát znovu šanci v podobě zelené karty, nebo opět udělovat amnestie s nabídkou zaplacení dopravy k návratu do vlasti. Jsou lidé, kterým se skutečně i při největší vůli nepodaří se integrovat, zejména v zemi rasistické, jak o tom svědčí případ vystudovaného farmaceuta s Konga hovořícího bezvadnou češtinou, jenž skončil jako bezdomovec bez papírů, přičemž jeho jediným handicapem byla velmi tmavá pleť, podivná neforemná velká hlava a krátké nohy a žluté zuby.  Jinak totiž byla jeho kvalifikace jednou z nejvíce ceněných.

Jak vidno, skutečnou překážkou integrace a jdoucí proti zájmům národa, protože zaviňující v důsledku toho zvýšenou kriminalitu, je rasismus. Amnestie na porušení zákazu pobytu či vyhoštění je také nutností, mají-li se lidé vynořit z podzemí a přijmout nabídku v podobě své repatriace do původní vlasti. Jistě by dobrovolný návrat měl vyšší procento úspěšnosti, než pokusy odmítat a vyvážet cizince, protože každý si potřebuje nabít hubu právě tolik, kolik potřebuje a je to jen hrozba vězení plus trvalého vyhoštění (můžeme být na dně, ale proč se připravovat o nabyté obchodní kontakty a styky?)  a uvalení dluhu za repatriaci při návratu do vlasti, co cizincům brání se z podzemí vynořit a naznat, že tudy se dotyčný vydal, pšenka nepokvete.

Především bych však chtěla zdůraznit několik věcí na vrub hypotézy o šedesáti milionech čekajících imigrantů - on oprav du neimigruje každý, kdo se necítí dobře usazen, kde je. Prostě to neudělá. A také není pravda, že se všichni pohrnou do Evropy. Z historie moderní italské emigrace kupříkladu vím, že lidé z Itálie se nyní velmi rádi usazují v Čechách, na Slovensku, v Mexiku i Kamerunu a vůbec v libovolných světových koutech, odkud mají pozitivní zprávy. A ty velmi rychle přestanou z Evropy chodit. Soudobé vzepětí imigrační vlny tento rok je způsobeno loňským americkým bombardováním Sýrie, zákazem práce pro Syřany v Turecku a nedostatkem jídla pro uprchlíky v Jordánsku a Libanonu. A trvající neklid v Lybii, Iráku a Afghánistánu. To první lze nějak ztlumit, to druhé si musíme ještě promyslet (zatím nejsme schopni si ani vyhledat dostatek relevantních informací, abychom nabyli vhledu). Připomeňme také, že na ty nejbídnější, kteří zůstávají sedět v táborech díky migraci zbývá alespoň o něco více zdrojů. P.S.: Ta ekologická havárie v Somálsku je vina západních korporací a potřebovala by odstraňovat! (psala jsem - blog somálský hladomor a...)

Duel Dienstbier - Keller byl natáčen a jistě se v průběhu několika hodin či dnů ocitne na netu, až seženu link, umístí ho do tohoto blogu. Je více než symbolické, že Kellerem zmiňované rozvracení státu se nejvíce podpisuje na uprchlících k nám právě proudících a my bychom měli aktuálně především napnout všechny své organizační schopnosti, aby tato migrační vlna měla co nejnekonfliktnější průběh. Jde skutečně víceméně jen o organizaci. Sebeorganizaci. Podotýkám, že jedním z nejdůležitějších úkonů je vyvinout a podniknout celou řadu protispekulativních opatření - netýká se to jen realit, ale v realitách by to vypadalo kupříkladu takto -  "reality pod odhad", "nájem pod cenou" a "průhledný předprodej hypotéky" + kupříkladu něco, jako služby firmy Hypotex (bohužel osobně neodzkoušeno).

Co mi je líto, že české dumpingové vepřové muslimové nejedí - nicméně, není třeba zoufat, nepřijeli jen muslimové, strava  halal není jedním z pilířů islámu. nároky na muslimy na cestách nejsou tak velké a třeba by bylo možno se dohodnout s islámskými učenci na méně obvyklé fetwě (uznávaný výrok v otázce víry).

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Kořeny zla a nenávisti v politice

15:49 Jiří Paroubek: Kořeny zla a nenávisti v politice

Když se dívám na intelektuální výkony pravicových žurnalistů v maintreamových médiích, které se týka…