Květoslav Vícha: Lessy - Červíček, přeexponovaná kauza

06.12.2013 11:01

Kauza Lessy - Červíček, dvou policejních prezidentů v naší zemi, začíná být trapná. A zase je Česko světu pro smích! Problém je v tom, že ČR není civilizovaný stát, tady je všechno jenom jako. Morální hodnoty nic neznamenají, hlavně že to "sype". Slovo policejního prezidenta, co to je? Ptá se jistě pan Červíček. Pak se nikdo nemůže divit stavu v jakém se Česko nachází. Přitom stačí uvažovat jednoduchým úsudkem. Dovoluji si jej uvést.

Květoslav Vícha: Lessy - Červíček, přeexponovaná kauza
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

Dne 28.08.2013 byl pracovníky Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obviněn z přečinu „Zneužití pravomoci úřední osoby“ a přečinu „Pomluva“ policejní prezident plk. Mgr. Petr Lessy.

28.08,2013, tedy nápadně velmi rychle, Petr Lessy skončil ve funkci prezidenta Policie ČR. Neboť ho odvolal spěšně ministr vnitra Jan Kubice na základě obvinění, jež proti Lessymu vznesla GIBS. Přitom jej mohl pouze postavit mimo službu. Neudělal to!

Dne 03.12.2013 Odvolací soud ČR rozhodl a jeho rozsudek nabyl právní moci s tím, že „celé řízení bylo vedeno nezákonně a vůbec se nemělo konat“. Soudce navíc upozornil, že až do fáze odvolacího řízení bylo trestní stíhání proti Lessymu vedeno v rozporu s českou právní úpravou, tedy protiprávně - že bylo nepřípustné.

Nejen já, ale i zřejmě mnohý čtenář, se tudíž oprávněně ptá, proč logicky v tomto kontextu nedošlo k obnovení právního stav, jaký byl před Lessyho vyhoštěním z policie. Logicky proto se policejní exprezident Lessy obrátil na ministra vnitra Martina Pecinu. A ten konal, jak konal. Kauza jde ke správnímu jednání...

Prostě, pan generál Červíček by měl uvolnit svoji nynější pozici, jelikož má být vrácena na prvopočátek, kdy neprávem sesazený Lessy ze své funkce odešel. Pan Červíček jakoby nerozuměl exemplární věci a v televizi prohlašoval něco o svém dobrém vědomí a svědomí, kterým policii momentálně velí. To mu jistě nikdo nebere, ale měl by pochopit, že na svém místě je navíc - protiprávně.

Další setrvání Červíčka na postu policejního ředitele je (opakuji podle Odvolacího soudu ČR) v rozporu s dikcí rozsudku, a tedy obnovením právního stavu, jaký byl před Lessyho vyhozením z jeho původní funkce. Tuto paralelu mnozí vlivní, bohužel, záměrně přehlížejí a svými výroky a jednáním kauzu dvou policejních prezidentů zbytečně přeexponovali! Patří k nim i náš pan prezident Miloš Zeman, což mě zaráží. Prezident se může podporou pro Červíčka přetrhnout. Ale proč se do toho montuje? Má snad z Lessyho strach? Vědomě tak podporuje pan prezident nespravedlnost!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…