LIGA LIBE: První dáma ČR podepsala petici proti bruselským zbraňovým zákazům

06.05.2019 21:04

V minulém týdnu došlo k velmi významné události pro české vlastníky legálních soukromých zbraní v rámci jejich boje za práva držet, užívat a nosit dále zbraně dle současných národních zákonů. Novou petici proti bruselským zákazům v této oblasti totiž podepsala minulý týden také první dáma, manželka prezidenta republiky, Ivana Zemanová.

LIGA LIBE: První dáma ČR podepsala petici proti bruselským zbraňovým zákazům
Foto: LIGA LIBE
Popisek: LIGA LIBE logo

I ona se tak připojila k jednomu z největších protestních hnutí u nás - zde v rámci občanského odporu proti implementaci direktivy Evropské komise. Obě protestní petice podepsaly nejen stovky tisíc našich běžných občanů (pozn.: jde o podpisy reálné, ne elektronické), ale také mnoho českých politiků, konkrétně například prezident republiky, český premiér a předseda Sněmovny ČR.

Pavel Černý, prezident lidskoprávně-bezpečnostní platformy LIGY LIBE, která obě petice iniciovala, k tomu řekl: "Pro nás, velkou část českých občanů, domáhající se svých ohrožených práv a po léta důrazně protestující proti naprosto nesmyslným zákazům bruselským úředníků, kteří paradoxně ve jménu boje proti terorizmu vymáhají zákazy, které postihnou bohužel jen tu neslušnější část veřejnosti, je otevřená podpora naší aktivity ze strany manželky prezidenta České republiky velmi cenná. Význam této podpory je více než jen symbolický a jsme tímto jasným a rozhodným krokem potěšeni o to více, neboť je všeobecně známo, že se první dáma politického či dokonce protestního dění vůbec nezúčastňuje. Stalo se tak něco, co zřejmě nejen u nás, ale ani kdekoliv na světě nemá obdoby. Dokonce ani Melánie Trumpová, manželka prezidenta USA, dosud tamní majitele zbraní takto otevřeně nepodpořila. Podobně významné podpoře se tam tak prozatím netěší ani dokonce známá NRA."

Dle informovaných zdrojů, nesouvisí onen velmi cenný podpis Nové petice ani tak se skutečností, že manželka českého prezidenta dlouhodobě vlastní Zbrojní průkaz a dokonce se touto skutečností nijak netají. Koresponduje především s předpokládaným zamítnutím žaloby českého státu proti zmíněné zákazové bruselské směrnici v oblasti legálních soukromých zbraní. V této spojitosti je totiž právě chystáno odevzdání téměř 100 tisíc podpisů českých občanů Nové petice do Senátu ČR. A právě ono by v příštích měsících mělo iniciovat vážnou diskuzi o zanesení práva bezúhonných českých občanů na legální soukromou zbraň do Listiny základních práv a svobod, směřující k senátnímu návrhu legislativy, po níž již dlouho volají nejen čeští vlastníci zabraní, ale stále častěji i odpůrci stále častějších rozličných, ne zrovna smysluplných regulací a zákazových direktiv z dílny EU.

Více na www.ligalibe.cz a www.facebook.com/LIGA.LIBE/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …