Ladislav Kašuka: Bašár Asad bojuje v Sýrii za toleranci, proti tmářství a islámskému radikalismu!

24.09.2015 17:18

Západní tisk rád dělá z Asada diktátora nejhrubšího kalibru a z jeho oponentů bojovníky za demokracii, ve skutečnosti je to ale úplně naopak!

Ladislav Kašuka: Bašár Asad bojuje v Sýrii za toleranci, proti tmářství a islámskému radikalismu!
Foto: archiv L. Kašuky
Popisek: Ladislav Kašuka

Syrský prezident Bašár Asad a jeho věrní jsou totiž alavité, což je náboženská odnož vzniklá že šíitského islámu, ve které se některé muslimské a křesťanské náboženské rituály snoubí s pohanskou vírou v reinkarnaci, podobně jako třeba v budhismu.

Toto náboženství vzniklo již v 9 století a jeho stoupenci byli svým převážně sunnitským radikálně islámským okolím utlačováni a často trestáni za svůj smířlivý postoj ke křesťanství, který sunnité tehdy, stejně jako dnes odmítají a označují za odpadlictví. Alavité navíc nepraktikují právo šaría, jejich ženy mají mnohem větší volnost a nemusí chodit zahalené.

Alavité se o několik století později, po ukončení francouzské kolonizace ani nechtěli stát součástí většinově sunnitské Sýrie a chtěli vlastní malý stát, ale Francie, která se během kolonizace často opírala právě o smířlivé alavity, je nakonec po svém stažení z dnešní Sýrie obětovala „vyšším zájmům“, a ponechala je napospas radikálním sunnitům.

Poté co se povedlo alavitům v roce 1970 dostat k moci, se stal ze Sýrie sekulární stát, tedy země, ve které vedle sebe mohli v klidu žít šíité, sunnité, křesťané a alavité a země prosperovala a bohatla. Jediným skutečným zločinem v očích západního světa je, že se ekonomicky a geopoliticky více orientovala nejprve na Sovětský svaz a později na Ruskou federaci, než na USA!

Proto v současnosti USA podporuje a vyzbrojuje tzv. syrskou opozici, která se skládá převážně z islámských radikálů a Rusko zase podporuje alavity vyznávající mírové soužití různých náboženství a kultur, kteří jsou jeho mnohaletými partnery a spojenci!

Pokud Asad nakonec prohraje, budou alavité za svůj pokus udělat ze Sýrie tolerantní civilizovanou zemi zmasakrováni islámskými extremisty podporovanými z USA!

Opravdu si takový osud zaslouží jen proto, že si za svého partnera alavité vybrali Rusko a nikoli prolhanou své „partnery“ vysávající Ameriku?!

Ladislav Kašuka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…