Ladislav Kašuka: Kyjev s Washingtonem nechtějí, aby Rusko pomohlo hladovějícím

14.08.2014 8:33

Rusko, kterému nikdo neprokázal žádnou přímou vojenskou a materiální pomoc domobraně Nového Ruska, ačkoli ho z toho Kyjev i Washington neustále bez jakýchkoli důkazů obviňují, se rozhodlo pomoci potravinami, léky, spacími pytli a elektrickými generátory lidem žijícím bez elektřiny, vody a jídla v městech zničeným díky bombardování a ostřelování ukrajinskou armádou, která tak činí na rozkaz pučistické kyjevské vlády.

Ladislav Kašuka: Kyjev s Washingtonem nechtějí, aby Rusko pomohlo hladovějícím
Foto: 123RF.com
Popisek: Americký Kongres

Rusové, kteří se již nemohou nečinně jenom tak dívat, jak jejich slovanští bratři na jihovýchodě Ukrajiny trpí hlady, a umírají bez pomoci jen proto, že odmítli poslušnost Washingtonem a Bruselem podporovaným banditům vyznávajícím nacistického kolaboranta Banderu, kteří násilím svrhli v celonárodních svobodných volbách zvoleného prezidenta a vládu, vypravili celých 280 kamionů humanitární pomoci, kterou chtějí doručit do oblastí nejvíce postižených zvůlí Kyjeva.

Obama a jeho poskoci, ani na chvilku nezaváhali, a tuto humanitární misi určenou na pomoc hladovějícím a umírajícím civilistům, označili za pokus o ruskou invazi. Podobné nesmysly zazněli i z úst šéfa evropské komise. Kromě dojemné shody ve svých prohlášeních, mají Brusel s Washingtonem společné i to, že sami neudělali vůbec nic, co by nějakým způsobem mohlo pomoci občanskou válkou postiženým civilistů na Ukrajině.

Člověka až mrazí z toho, s jakým klidem šéfové Evropské unie, které je členem i naše země, a naši vojenští spojenci v rámci NATO z Washingtonu, podporují genocidu obyvatel Doněcka a Luhanska. Je důvodem této lhostejnosti k lidskému životu to, že mají americké společnosti podepsané smlouvy na těžbu břidlicového plynu v místech, kde nyní stojí Doněck a Luhansk, nebo to, že místní lidé vzhlížejí spíše k Moskvě, než k Washingtonu?!

Rusko se tedy rozhodlo něco udělat, jejich humanitární pomoc je na cestě do míst, která se snaží Kyjev s podporou Washingtonu vylidnit. Dovolí si kyjevští bandité znemožnit Rusku dopravit léky a potraviny hladovějícím, nebo couvnou, aby v očích světové veřejnosti neztratili tvář a nespadla i ta slaboučká maska zdání lidskosti, kterou ještě nosí?!

Jestli dokáží Rusové pomoc nakonec dopravit těm, kteří jí tak zoufale potřebují, nebo bude konvoj s humanitárním nákladem nakonec zastaven, nebo přepaden a vyrabován ukrajinskou armádou, případně fašistickou národní gardou, se dozvíme během několika příštích hodin, maximálně během jednoho, nebo dvou dní.

Mě osobně je smutno z toho, že zatímco Rusové se snaží pomoci obětem násilí, naše země a naši spojenci pomáhají těm vrahům, kteří to násilí od kyjevského majdanského puče, až do dnešních dnů na Ukrajině naprosto beztrestně, a fakticky s naší pomocí páchají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…