Ladislav Kašuka: Nelze jenom tak sedět a plakat nad rozlitým mlékem!

30.08.2014 11:58

Úplným základem toho jak něco změnit, je přestat poslouchat lidi, kteří Vám dokáží říct sto důvodů, proč něco nejde, ale něco udělat, nebo změnit nedokáží.

Ladislav Kašuka: Nelze jenom tak sedět a plakat nad rozlitým mlékem!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání sněmovny

Všichni jsme po těch 25 letech, za kterých se rozkradla a zadlužila celá republika unavení a zklamaní. Slibované štěstí, svoboda a prosperita, jsou pro 90% z nás pouhým stále více se vzdalujícím snem.

Tím, že budeme pouze naříkat a fňukat, že se nám něco nelíbí, ale už je pozdě něco s tím dělat, však svou budoucnost nezlepšíme ani pro sebe, ani pro naše děti.

Pokud chceme, aby se něco změnilo, musíme to změnit my sami, protože nikdo jiný to za nás neudělá (proč taky). Nejdůležitější je, zeptat se lidí, kteří se hrnou do politiky a slibují nám vše možné i nemožné, kde na to chtějí vzít a jak to chtějí udělat.

Každého, kdo začne kličkovat a vymlouvat se na různé závazky, problémy, nebo chyby z minulosti, bude pouze slibovat snahu o zlepšení, ale v podstatě nám jen říkat proč tohle, nebo tamto nejde, pošlete rovnou do háje.

Jediná cesta jak ven z ekonomické krize, a jak se stát ekonomicky silným a nezávislým suverénním státem, je většinové národní hospodářství a vystoupení ze struktur politických a vojenských organizací, které omezují naší suverenitu a brání nám přijímat rozhodnutí prospěšná především pro občany naší země.

V tuto chvíli už slyším, jak ta část politiků a médií, kteří jsou pouhými loutkami oligarchů a nadnárodních korporací které je platí, křičí, že něco takového mohou chtít jen komunisté.

Není to však vůbec pravda! Opravdoví komunisté - marxisté (což vždy nutně neznamená pouze členy KSČM), sice určitě preferují národní hospodářství a vystoupení z organizací, které nás vysávají a nutí zabíjet lidi ve jménu mocenských a geopolitických zájmů USA, a skrytých šedých eminencí z Bilderbergu, ale rozhodně nejsou jediní, kdo v podobném řešení vidí cestu.

Většinové národní hospodářství jako cestu k silnému a bohatému státu preferovali třeba i naši prezidenti Masaryk a Beneš, což Vám ovšem naše vládní garnitura záměrně tají, a kdo se nezajímá sám o historii, tak se to od nich, nebo z médií nedozví.

Oba tito naši státníci znárodnili podstatnou část našeho průmyslu a majetku církví ve prospěch státu a tím i občanů naší země. Ze zahraničních evropských velmocí lze jmenovat Německo, nebo Francii, u kterých procento státních, nebo národních podniků dosahovalo v různých obdobích od druhé světové války mnohdy až 50%.

Skutečně prosperujícího a přitom sociálně silného státu, který se dokáže postarat o své občany od jejich dětství až po jejich stáří a zajistit jim po letech poctivé práce slušný důchod, však lze dosáhnout pouze většinovým cca 70% podílem národních podniků, vůči 30% podílu soukromých, a družstevních firem.

Tímto způsobem kupříkladu v dnešní době udělal ze zadluženého a rozpadajícího se Ruska prezident Putin opět velmoc, se kterou musí znovu počítat celý svět.

Věřte tedy, že jsou i jiné možnosti, než se nechat okrádat oligarchy a pracovat za almužnu v zemi, která nám už vlastně ani nepatří, a že opravdu není jedinou cestou vpřed naše účast v NATO, nebo EU. Jsou jiné, pro obyčejné slušné lidi lepší možnosti jak vést tuto zemi, a je spousta států, která s námi bude ráda spolupracovat a obchodovat, když tyto dvě instituce opustíme, a vydáme se cestou národní hrdosti a ekonomické a politické nezávislosti naší krásné ČESKÉ REPUBLIKY!

Ladislav Kašuka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …