Ladislav Kašuka: Po 25 letech zůstal z národa Jana Žižky a Švejka, bohužel jen ten Švejk

15.11.2014 22:09

V historii jsme si uměli udržet humor a nadhled i v dobách po staletí trvající germánské okupace a zároveň bojovat za obrození a svobodu. Když se nás nepřítel snažil zničit ohněm a mečem, uměli jsme povstat a jako jeden muž porazit i mnohem větší a silnější protivníky. Celá tisíciletí jsme jako malý národ v sousedství výbojných imperiálních Germánů, Uhrů a nacionalistických Poláků museli bojovat o svou nezávislost, abychom jako národ úplně nezanikli.

Ladislav Kašuka: Po 25 letech zůstal z národa Jana Žižky a Švejka, bohužel jen ten Švejk
Foto: archiv L. Kašuky
Popisek: Ladislav Kašuka

Dokázali jsme porazit křižácká vojska, německé a uherské krále, rakouskou šlechtu a polské interventy, dokázali jsme se prostě jako národ semknout! Když jsme zrovna prohrály válku, drželi jsme spolu s jediným cílem, kterým bylo obnovit naší NEZÁVISLOST a SVOBODU.

Po 25 letech novodobého kapitalismu a úspěšného vyplachování mozků mladých lidí ve školách a v médiích už skoro nikdo z mladé generace nezná pravdivou historii světa a našeho národa. Z Jana Žižky, který hájil za pomoci širokého lidového hnutí naší zemi před germanizací a diktátem a krutou nadvládou katolické církve, dělají obyčejného lapku a období o 200 let později, které nastalo po bitvě na Bílé Hoře a následné zradě a kapitulaci Prahy, nenazývají třistaletým obdobím okupace a temna, ale dobou rozkvětu vědy a kultury (zapomínají však dodat, že té německé a na úkor české).

Další nehoráznou lží, kterou cpou západem placení tzv. „pravdoláskaři“ naší mládeži do hlavy je to, že druhou světovou válku zavinili stejnou měrou Německo i Sovětský svaz a dokola omílají dohodu těchto zemí o neútočení, vynechávajíce všechny okolnosti a zrady ze strany západních velmocí a našich vlastních sousedů, které této dohodě předcházeli (Mnichovský diktát, okupaci našeho pohraničí Němci, Poláky a Maďary a především opakovanou nabídku pomoci proti německým nacistům a Polákům ze strany SSSR).

Dnešní mládež je přesvědčována, že Američané a Angličané nakonec přispěli k porážce nacismu nejméně stejnou měrou jako Sověti a neučí je nic o počtu armád a velikosti bitev na východní frontě tzn. V Sovětském svazu. Většině mladých je už také úplně jedno, že tu svobodu a nezávislost na Německu, pro kterou umřeli miliony lidí z mnoha národů světa, ztratila Česká republika svým vstupem do Evropské unie a do společenství NATO.

Nevidí, nebo nevnímají dosah tohoto kroku, kterým jsme přišli o svou suverenitu a to, že v současnosti už o nás nerozhoduje náš vlastní parlament a vláda, ale bruselská, nikým nevolená, jmenovaná evropská komise a naše armáda již nebojuje za naše zájmy a na ochranu vlasti, ale za zájmy cizího amerického, německého a francouzského kapitálu na ropných misích v zemích třetího světa, čímž se naši vojáci stávají obyčejnými okupanty a vrahy místního za svobodu a nezávislost bojujícího obyvatelstva.

Dnešní mládež už nezná nic jiného než přihlouplé vtípky, focení trapných rádoby erotických selfie, sdílení každého svého „prdnutí“ na Facebooku a Twitteru, paření a páření se na hip-hop párty a posílání fotek těchto akcí z chytrých mobilních telefonů. Je jim úplně jedno, kdo zrovna vládne (pokud to nejsou ti zlí komunisté, o kterých jim vyprávěla „moudrá paní učitelka“). Hlavní je klídek, pohodlíčko, žádný stres a dost peněz od jejich do úmoru pracujících rodičů na jejich bohémský životní styl.

Jejich rodiče, kteří si mnohdy ještě pamatují pravdu a znají naší historii, se zase bojí podnikat cokoli jiného, než se na internetu sem tam připojit k nějaké té skupině, ze strachu, že když se ukážou na nějaké akci, nebo projeví příliš hlasitě svůj názor, budou ukřičeni, zesměšněni, nebo dokonce perzekuováni, přijdou o práci a okolí je označí za fašisty, komunisty, nebo extrémisty, podle toho jaký „nevhodný“ názor zrovna projeví.

Většina lidí (existují samozřejmě čestné vyjímky) tak raději vše po švejkovsku zlehčuje a snaží se prostě jen přežít a poskytnout svým dětem a blízkým co nejvíce toho materiálního štěstí za cenu obrovského množství času stráveného v práci a citového zanedbání. Na vysvětlování toho, co je správné a co špatné a na pěstování nějaké té morálky, úcty k starším, hrdosti na svůj původ a svou vlast už jim moc času nezbývá … Takže to za ně zařídí školy a televize … Výsledek bude takový, že pokud se něco v nejbližších letech nezmění, bude z nás pouhá skupina lidí žijící uprostřed Evropy, nikoli slovanský národ znající a hrdý na svou historii.

Ladislav Kašuka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…