Ladislav Kašuka: Proč jsou současným největším českým problémem Ukrajinci…

04.02.2015 14:00

Nedávno jsem napsal článek s názvem NEJVĚTŠÍM ČESKÝM PROBLÉMEM NEJSOU V SOUČASNOSTI MUSLIMOVÉ, ALE UKRAJINCI! Ohlas na tento článek byl na webech, na kterých byl publikován a na sociálních sítích Facebook a VK opravdu velký.

Ladislav Kašuka: Proč jsou současným největším českým problémem Ukrajinci…
Foto: archiv L. Kašuky
Popisek: Ladislav Kašuka

Většina lidí pochopila, o čem v něm píši a nedělala ze mě proto něco co nejsem. Pár méně chápavých lidí a skalních milovníků tohoto národa mě však označilo za rasistu a článek za proruskou propagandu, ačkoli v něm o Rusku nebyla ani zmínka.

Pro tyto lidi jsem se rozhodl napsat toto pokračování (možná zbytečně) ve kterém vysvětlím, proč jsem výše jmenovaný článek napsal.

EKONOMIKA:

V současnosti je v České republice okolo 800 000 nezaměstnaných a pracuje tu odhadem nejméně 400 000 Ukrajinců. To znamená, že 50% českých občanů naší republiky, kteří jsou tu doma, by mohlo mít zaměstnání, kdyby jejich místo nezabrali Ukrajinci. Námitky, že by Češi tu práci, co dělají Ukrajinci za ty peníze, nebo v takovém počtu hodin nedělali, jsou scestné, neboť dělat větší než státem povolený počet hodin je trestné a co se týče výše mzdy, jsou to právě Ukrajinci, kteří hatí nároky českých lidí o vyšší a spravedlivější mzdy a komplikují, ne-li úplně ničí snahu odborů o lepší pracovní podmínky, které jsou v jiných státech běžné tím, že vykonávají práci za nízký plat a ve dnech, kdy má člověk nárok na volno a ve kterých nikdo třeba v Německu prostě nepracuje!

Kritici mého článku tedy vlastně říkají, že je dobře, že tu jsou cizí otroci pracující za pár drobných v nelidských podmínkách, klidně i každý den v měsíci a to, že jich zneužívají jejich zaměstnavatelé, jako páku na české pracující jim vůbec nevadí! Chceš přidat, chceš volno, tak si běž, radši přijmu Ukrajince, tak zní odpověď většiny zaměstnavatelů na prosby a nároky českých pracujících! Navíc musí stát nezaměstnaným českým občanům platit podporu v nezaměstnanosti, nebo sociální dávky, což by odpadlo u těch nezaměstnaných, kteří by dostali práci místo Ukrajinců! To, že nejméně z 90% Ukrajinců stát nevidí ani korunu a že peníze se předávají hezky načerno v obálkách bez jakékoli evidence, jsem napsal již v prvním článku o tomto problému.

POLITIKA:

Jako, kdyby nestačilo, že tito přistěhovalci dusí naši ekonomiku, ještě si klidně pořádají své demonstrace, mávají tu svými vlajkami a kritizují některé výroky našich politiků a prezidenta, do kterých jim vůbec nic není! Většina z nich pochází z té části Ukrajiny, která podporuje nacionálně-neonacistickou vládu v Kyjevě, která se dostala k moci nedemokratickým, nelegitimním a neústavním ozbrojeným pučem po prohraných legitimních celonárodních ukrajinských volbách a prostě odmítla respektovat právo lidem zvolených zástupců a prezidenta vést zemi a za pomoci zbraní a Molotovových koktejlů pod neonacistickými hesly a s portréty zločince a vraha Bandery v rukou podnikla na Ukrajině západními státy podporovaný politický a mocenský násilný převrat!

Teď tedy máme v České republice skoro půl milionu cizinců, kteří podporují krajně nacionalistickou politiku z ozbrojeného puče vzniklé nové ukrajinské vlády a kteří nám úplně klidně vyhrožují ukrajinským majdanem v České republice, když nebudeme podporovat zločinné kroky kyjevské vlády proti obyvatelům těch částí Ukrajiny, které se odmítli podvolit někomu, kdo se dostal k moci násilím a svrhl přitom ty, kteří si oni předtím do čela země ve svobodných volbách zvolili.

Pokud je toto všechno podle některých lidí v pořádku, snad mi čtenáři prominou, že si dovolím pochybovat o jejich zdravém rozumu!

S úctou a pozdravem Ladislav Kašuka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …