Ladislav Žák: Česko krásné, Česko mé…

04.01.2017 8:18

Je skoro neuvěřitelné, co dokáže způsobit v Česku cokoliv, co vypadá normálně nebo dokonce, nedej bože, jako změna k lepšímu. Hysterie kolem státního rozpočtu, který shodou okolností dopadl daleko lépe, než se očekávalo, nabírá na obrátkách. Něco se vymklo tomu, v čem se u nás už dávno spojili politici, novináři i odborníci, tedy šíření blbé nálady a strachu.

Ladislav Žák: Česko krásné, Česko mé…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Žák

Namísto toho, abychom byli seznámeni s výsledkem a návrhem na to, jak se s prostředky naloží, jsme svědky toho, že je přebytek interpretován jako dítě pekel nebo alespoň jakéhosi spiknutí. Jsme vystaveni neuvěřitelnému počtu lží a manipulací, které musí zahltit nové CTHH na MV ČR na několik let. Schází tu už jenom sdělení, že podoba salda je dílem VVP. Cílem je překrýt skutečnost, že je tu prostě výsledek, který tu dlouho nebyl a teď prvořadé zvládnout návazné kroky, abychom neudělali více škody než užitku.

Přál bych si takový hlas zaslechnout, ale je deset měsíců do voleb…

Ladislav Žák
Krizový manažer. Absolvent Fakulty strojního inženýrství ČVUT Praha a Právnické fakulty Vysoké školy privatizace a podnikání v Moskvě. Další studia na MFF UK Praha, VŠST Liberec, doktorandské studium ČVUT a vědecká aspirantura na Vysoké škole privatizace a podnikání v Moskvě u profesora Vitalije Koškina.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…