Lubomír Man: Ministr Hamáček před prokurátorkou typu Urválka

13.04.2021 12:52

Vzpomenout na doby politických procesů, vedených v padesátých letech minulého století prokurátorem státního soudu Josefem Urválkem, nám v pondělním pořadu Interview 24 umožnila moderátorka Kroužková v on line debatě s předsedou ČSSD a místopředsedou vlády a ministrem Janem Hamáčkem.

Lubomír Man: Ministr Hamáček před prokurátorkou typu Urválka
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

Táž surovost v hlase i argumentech, tentýž typ brutálního výslechu, vedený moderátorkou s vědomím, že křeslo, na kterém sedí a na kterém se v těchto třiceti minutách své slávy velkopansky rozvaluje, je křeslem z majetku České televize, a proto jí dává právo, stejně jako zvýšené pódium dávalo kdysi toto právo prokurátorovi Urválkovi, vznášet na vyslýchaného ta nejdivočejší obvinění, hovořit s ním jako s nejposlednějším pohůnkem, klást mu otázky, vymyšlené tak, aby dávaly co nejširší prostor k možnosti, že na některou z těch otázek odpoví vyslýchaný tak, aby jej okamžitě bylo možno obvinit z vlastizrady, z pohrdání Evropskou unií, ze spolčení s ruským nepřítelem, z vazalství k Číně, z nákupu ruské vakcíny a vůbec ze všech nejstrašnějších hříchů a zločinů současné naší doby.

Bylo neuvěřitelné, že ministr Hamáček tento proud sprostot, které se z úst moderátorky Kroužkové valily na jeho hlavu, dokázal snášet s trpělivostí čínského mandarína, že nezařval: „Couro, jak si to dovoluješ se mnou mluvit!“, že debatu nepřerušil, že zachoval klid a s nadpozemskou vůlí udržet nervy na uzdě snad desetkrát či vícekrát moderátorce opakoval, že bychom přece byli ve světě za blbce, kdybychom při nedostatku vakcín ze Západu nenakoupili vakcíny z Ruska – a to jenom proto, že jsou ruské.

Což moderátorka Kroužková, jak z jejich závěrečných reakcí bylo viditelné, vůbec nepochopila a hlavně neuznala. Ale pochopit, co je tahle moderátorka za typ člověka, museli všichni, kteří tento program sledovali.

Pokud ovšem nejsou stejným typem oni sami.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…