Lubomír Man: P. C. Roberts k projevům Putina a Lavrova

20.10.2014 11:35

Drazí čtenáři, Lavrovův projen v OSN, stejně jako Putinův na tiskové konferenci v Srbsku, dokazují zcela nevyvratitelně, že morálním vůdcem světa je Rusko a nikoliv Washington. Rusové se vynořili z tyranie zhruba ve stejném čase, kdy se Amerika do tyranie propadá. Barbarství, kterým Washington zaplavuje svět, je bezprecedentní. Už celých třináct roků umožňují američtí občané své vládě bombardovat ženy, děti a bezmocné staré lidi v sedmi zemích světa, přičemž celá tato hrůza spočívá na lžích a sobeckých zájmech vládnoucí americké elity.

Lubomír Man: P. C. Roberts k projevům Putina a Lavrova
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Musíme si též připomenout, že Washington je sídlem jediné vlády, která svrhla nukleární zbraně na bezmocné civilní obyvatelstvo. Obětí tohoto útoku se stali prostí japonští občané v době, kdy se japonská vláda už připravovala přijmout podmínky kapitulace.

Putinovo varování bláznovi v Bílém domě, aby si uvědomil, jaké důsledky může stávající rozbroj mezi hlavními nukleárními mocnostmi přinést dosavadní strategické stabilitě světa, akcentuje v jeho požadavku, aby Washington svůj agresivní postoj vůči Rusku konečně zastavil. Už toho máme tak akorát dost, řekl Putin. Sneseme hodně, ale s vaší idiocií už ztrácíme trpělivost.

Není to ebola, ale Washington, který je morem světa. Washington vyhlásil, že je jak nad americkou ústavou, tak i nad mezinárodním právem. Zlikvidoval suverenitu Velké Britanie, Evropy a Japonska a nedovoluje žádné ze spoutaných zemí tohoto svého nového impéria, aby provozovala politiku na Washingtonu nezávislou. Státy Evropy a Japonsko se tak staly ubohými loutkami, jejichž „vůdcové“ jsou dobře placeni za to, že své země podřídili vůli Washingtonu.

Lehkomyslným i bezstarostným americkým občanům se tluče do hlav, že jsou výjimečným a nepostradatelným národem, a že pouze jejich vláda je vládou poslušnou zákona. Jenže zákon, který jediný je třeba plnit, je pouze ten, který Washington uvaluje na ty druhé. A vláda Washingtonu nad zbytkem světa je právem výjimečného národa. Na žádné jiné zemi buď tedy nezáleží, či žádná práva nemá.

Rusko a Čína s takovýmto chápáním světa logicky nesouhlasí. Rusko se vytvářelo v době mezi třetím a sedmým stoletím a reformovalo se po invazi Mongolů. Čína je zde už pět tisíc let a USA jsou staré 238 let. Reprezentují se však světu s rozumem dvouletého dítěte.

Zde je Lavrov, hovořící za Rusko ke světu: (K čemuž dodávám: Nikdo z washingtonské vlády není schopný takovýto projev pronést. Vybírám z něj jen nejpodstatnější body).

- Pokusy přinutit Rusko, aby se vzdalo svých hodnot, pravdy a spravedlnosti jsou bez nadějí na úspěch.

- Americká politika ultimat a filozofie nadřazenosti jsou v rozporu s požadavky 21. století a jdou proti objektivnímu procesu rozvoje polycentrického a demokratického světového pořádku.

- Washington otevřeně vyhlásil své právo použít vojenskou sílu kdekoliv to bude v jeho zájmu zapotřebí. Vojenské vměšování se tak stalo normou bez ohledu na katastrofické výsledky všech jeho vojenských výbojů v posledních letech.

- Stabilita a mezinárodní systém byly rozvráceny bombardováním Jugoslavie, intervencí v Iráku, útoky v Libyi i válečnickou blamáží v Afganistánu.

- Na pravdu nemá nikdo monopol.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.