Lubomír Man: Viděla pražská kavárenská cháska, jak jí ujíždí vlak

08.04.2016 15:16

Všichni jsme v minulých dnech byli svědky, s jakou nenávistí přijímali vysedávači pražské kavárny Kalousek, Schwarzenberg, Štětina, Bursík a Kocáb návštěvu čínského prezidenta Si Ťim-pchinga v Praze, s jakým pohrdáním zostouzeli slavnostní ceremoniál z jeho přijetí na Hradě, jak se s průvodem svých parťáků, ježícím se tibetskými vlajkami a protičínskými transparenty, snažili proniknout na Hradčanské náměstí, aby zde veškerou důstojnost probíhající návštěvy zadupali do země a ukázali tak národu v přímém televizním přenosu, že nejsou a nikdy nebyli ničím jiným než výtržníky a chuligány, že tohle a nic jiného patří do jejich lidského vybavení, a že těmito vyvrženci byli a jsou i ve svém současném převleku za politiky.

Lubomír Man: Viděla pražská kavárenská cháska, jak jí ujíždí vlak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přivítání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga na nádvoří Pražského hradu

A potom, pouhých pár dní po jeho návštěvě Prahy, má i i tahle darebná cháska možnost sledovat na kanále YouTube, s jakou velkolepou slávou je čínský prezident přijímán ve Washingtonu. Jak mu hraje hudba a salutují mu vojáci s bílými rukavicemi na rukách, jak si střídavě předávají čínskou a americkou vlajku (tibetská zde pochopitelně k vidění není), jak jej na červeném koberci, nataženém na trávníku před Bílým domem, vítá prezident Obama úklonem, a jak jeho manželka dokonce líbá manželku čínského prezidenta na obě tváře.

Chásce z pražské kavárny se už asi při téhle scéně dělají rudé skvrny před očima, Bursík možná už vyskočil ze židle a řve cosi o americké zradě, a Kalousek nejspíš jen nechápavě vrtí hlavou. A všem vespolek se pak zdá, že i tahle scéna z monitoru počítače zapadá do jejich celkového duševního pocitu z poslední doby: Že totiž jejich éra končí, že jim souběžně s tím, co právě vidí, odjíždí definitivně poslední vlak, a oni stojí na nástupišti a bezmocně hledí na červená světla jeho posledního vagonu.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…