Marcel Winter: Cesta Olafa Scholze do Vietnamu demonstruje rostoucí zájem Německa

15.11.2022 15:33 | Komentář

Velvyslanec Vietnamu v Německu Vu Quang Minh se vyjádřil k plánované návštěvě kancléře Olafa Scholze ve Vietnamu ve dnech 13. a 14. listopadu: "Návštěva má velký význam pro bilaterární vztahy, které úspěšně realizují Vietnam a Německo a pro jejich dohodu o strategickém partnerství v uplynulém desetiletí. Vietnam je spolehlivý a stabilní partner Německa v regionu i ve světě. Německo zůstává největším obchodním partnerem Vietnamu z celé Evropské unie. Vietnam se také stal největším partnerem Německa v jihovýchodní Asii.

Marcel Winter: Cesta Olafa Scholze do Vietnamu  demonstruje rostoucí zájem Německa
Foto: Archiv MW
Popisek: Marcel Winter, předseda Česko - vietnamské společnosti

Vietnamský diplomat uvedl, že při této návštěvě Vietnam a Německo schválí akční plán na období 2023-2024 zaměřený na podporu bilaterárních vztahů i strategického partnerství a také předloží dlouhodobou vizi pro budoucí vztahy do roku 2030 a dále. Obě strany budou podrobně diskutovat o opatření na podporu dvoustranné spolupráce v důležitých oblastech, jako jsou udržitelný rozvoj, reakce na změnu klimatu, transformace energetiky, rozvoj obnovitelných zdrojů energie, ekologie, odborná příprava a vzdělávání, informační technologie, zpracovatelský průmysl určený zejména na zpracování zemědělských produktů a chemický průmysl."

Ke konci května letošního roku mělo Německo ve Vietnamu již 426 platných investičních projektů v hodnotě 2,31 miliardy USD a naopak Vietnam měl v Německu 36 projektů s celkovým základním kapitálem 283,3 milionů USD. Aktivní hospodářská spolupráce Německa s Vietnamem je příkladem pro všechny státy EU. Zejména pro naši Českou republiku, která může ve Vietnamu pro hospodářské aktivity a spolupráci oslovit ze všech zemí EU nejvíce Vietnamců, kteří právě u nás v minulosti studovali (i vysoké školy), nebo pracovali a hovoří česky nebo slovensky. Vietnam je velmi perspektivní 98 milionová bezpečná a mírumilovná země milionů úsměvů a mnoha našich přátel. Zájemcům o Vietnam rád poradím, pomohu a předám jim své praktické zkušenosti z 48 návštěv Vietnamu i z účasti na 16 největších vietnamských mezinárodních obchodních a průmyslových veletrzích, ale také z výstavby továrny na ekologická biohnojiva v Hai Duong.

Marcel Winter

Čestný předseda Česko-vietnamské společnosti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.