Marcel Winter: Neviditelná ruka trhu vybuchla

06.12.2014 8:50

Již tři výbuchy uskladněného střeliva soukromých firem na Moravě dokázaly, že selhala tolik propagovaná neviditelná ruka trhu i tvrzení, že se soukromníci postarají o služby lépe, než stát.

Marcel Winter: Neviditelná ruka trhu vybuchla
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zapáskovaná oblast ve Vrběticích

V tomto případě jde doslova o vážné ohrožení života mnoha lidí. Denně se několikrát v médiích zpovídají ministři, kteří situaci nezavinili, ale musí ji zodpovědně řešit, avšak zatím nikdo ve sdělovacích prostředcích neukázal přesný seznam soukromých firem jenž obrovské množství střeliva vlastní a dosud žádný novinář nevyzpovídal konkrétní vlastníky, jednatele nebo předsedy správních rad těchto firem. Proč?

Faktem je, že když stát několik desítek let tyto sklady munice spravoval, tak k žádnému výbuchu nedošlo. Soukromé podnikatele, kterým vybuchující střelivo ohrožující životy obyvatel patří, ale i členy vedení těchto firem už dávno naši jinak rychlí novináři veřejnosti nepředstavili. Když u někoho doma najdou zbraň, tak jej hned ukazují v televizi a druhý den se o něm píše v tisku. A nyní se nahánějí ministři, ale soukromí majitelé munice zůstávají veřejnosti utajeni. Je zřejmé, že opravdu neviditelná ruka trhu vybuchla, ale nejen ona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…