Martin Kavka: Muslimové na katolické bohoslužbě? Urážka zavražděného kněze

11.08.2016 19:48

Po společných pochodech s muslimy za zavražděné Evropany, jsme se dočkali i účasti muslimů na katolických obřadech, nejdříve ve Francii a Itálii a včera i v Česku. Prý jako demonstraci proti islámským teroristům.

Martin Kavka: Muslimové na katolické bohoslužbě? Urážka zavražděného kněze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Haleluja chtělo by se zvolat, kdyby...

Kdyby to vše nebyla jen obyčejná fraška ze strachu, kterou vyvolala vražda kněze. Evropa, ač odkřesťanštěná, přeci jen chápe duchovního jako osobu nedotknutelnou. Dokud islámští teroristé vraždili civilní obyvatelstvo, tak práh tolerance k islámskému násilí byl na jiné úrovní, než když došlo k brutální vraždě starého muže v duchovní službě. To si uvědomují i muslimové. Kněží, zvláště katoličtí nejsou moc oblíbenou skupinou obyvatel, ale většina Evropanů si uvědomila, že tímto krokem bylo zaútočeno i na duchovní část našich evropských hodnot, navíc v okamžiku, kdy tento kněz vedl svůj lid směrem ke Kristu, kdy sloužil Bohu, kterého muslimové neuznávají.

Vím, že existuje mnoho muslimů, kteří chtějí žít v míru a pro něž je islám náboženství jako cesta k Bohu, aniž tuší, že jejich náboženství je karikaturou, stejně jako karikaturou je islámská představa Boha. Vím, že za tyto slova sklidím kritiku, ale jako křesťan nemohu mluvit jinak. Pro mě je Bůh ten, který přišel k lidem v těle a obětoval se za hříchy lidí. Nechtěl od lidí oběť, ale sám jí přinesl. Ten Bůh se jmenuje Ježíš Kristus. Ježíš Kristus, který je stejné podstaty se svým Otcem a s Duchem svatým. Syn Boží, vtělený Bůh.

Něco, co je pro islám nepřijatelné a jako křesťan jsem pro muslimy nevěřící, protože Mohamed řekl, že Bůh nemůže mít syna, přestože předtím řekl, že Ježíš se narodil z Marie působením Boha. Ano řekl a ať se to muslimům libí anebo ne, Korán není žádná kniha seslaná jejich Alláhem, ale soubor Mohamedových průpovídek upravovaných dle situace, jak kdo s ním souhlasil anebo nesouhlasil. Stejně tak jsou v Koránu křesťané vylíčeni jako ti, kteří jsou nepřátelé Alláha a muslimů a s kterými muslimové nesmí uzavírat přátelství. Stejně jako se Židy.

V Italských a francouzských kostelích, když se kněz modlil, tak se muslimové obraceli zády, čímž dávali najevo svoje pohrdání se slovy kněze. V Praze se muslimky výborně bavily. Nešlo jim o nějakou bohoslužbu, ale zviditelnění se, jak se ukázalo po mši. To nebyl protest proti islámskému teroru, ale snaha o prosazení se a zviditelnění se, se snahou propagovat islám jako náboženství míru a to v době, kdy Němci a Francouzi zatýkali imámy v mešitách.

Až budou muslimové demonstrovat proti islámskému státu v mešitách, až odsoudí násilí islámského státu s tím, že Korán byl napsán v nějakém čase a platný době, až řeknou, že slova Mohameda v Koránu a Sunně nejsou platná pro všechny věky věků, tak snad jim uvěřím. Snad. Protože jak je známo z historie muslim je schopen zapřít i islám jen proto, aby ten islám mohl prosadit.

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …