Martin Komárek: Chci většinové volby

12.05.2018 9:11

Když volili prezidenta politici, bylo to hanebné. Bylo to tak hrozně hanebné, že i politici, kteří si jinak nic vzít nedají, předali volbu lidu. Lid nyní nadává na to, co zvolil, spílat však může jen sám sobě.

Martin Komárek: Chci většinové volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Je něco podobně ohavného, jako volba prezidenta politiky. Věru ano. Sestavování koalic po volbách. Vzpomínáte na přetlačování dvou nedovzdělaných rádoby alfa samců Paroubka a Topolánka? Dopadlo tak, že nakonec Topolánek koupil nastojato dva socany.

Před tím vzdělaní alfa samci Zeman a Klaus uzavřeli pakt, za který si koupili vládu nad zemí i nad demokracií a právo rozdávat milcům a drancovat bez jakéhokoli omezení.

Koaliční dohody popírají vůli voličů, dávají do rukou stranickým vůdcům, kteří je dojednávají obrovskou a zároveň mimoústavní moc. Je to jako by mohl váš strážník přespat ve vašem bytě, když se mu zachce. Nikde to sice nemá povoleno, ale je to jakési zvykové právo. Ústava tyto handly, které stály mimochodem čest i první republiku, nezná.

Jedinou cestou jak vrátit lidu moc, kterou ukradly většinou pokoutně volené stranické špičky, jsou většinové volby do poslanecké sněmovny. Volby po obvodech, kde mohou kandidovat i nezávislí. Volby, které donutí strany, aby do obvodů stavěly silné jedince a ne produkty zákulisního hnití.

Ano, je to zpěv slepého mládence.

Jak dlouho se budou ještě politici bahnit v koaličním vyjednávání, než uznají, že vládu má volit lid a ne plácat oni z bahna nebo ještě z něčeho odpudivějšího.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…