Martin Pecina: Miloš Zeman je správnou volbou pro tuto zemi

22.01.2013 20:58

Proč volit Miloše Zemana českým prezidentem? Proč je tak důležité, aby právě on byl po dalších pět let reprezentantem naší země?

Martin Pecina: Miloš Zeman je správnou volbou pro tuto zemi
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Martin Pecina

To, že jsem příznivcem Miloše Zemana a to, že jsem ho volil v prvním kolem a budu i ve druhém není žádným překvapením. Na počátku ledna jsem dokonce vystoupil ze sociální demokracie proto, že jsem nesouhlasil s tím, že nedokázala podpořit jediného levicového kandidáta s nadějí na úspěch – Miloše Zemana. Výsledky prvního kola mi daly za pravdu. Musím ale uznat, že mne velmi příjemně překvapilo prohlášení vedení ČSSD, které vyjádřilo Miloši Zemanovi podporu v kole druhém. To je velmi pozitivní postup, který signalizuje to, že by levice mohla mít v budoucnu sílu spolupracovat a po vítězství ve volbách sestavit vládu, která naši zemi zase začne po mnoha letech dávat do pořádku.

Proč volit Miloše Zemana českým prezidentem? Proč je tak důležité, aby právě on byl po dalších pět let reprezentantem naší země? Důvodů je jistě mnoho, já bych chtěl poukázat na Zemanův vliv na ekonomiku, vliv na podnikatelské prostředí, vliv na český export.

Osobně si myslím, že jedním z nejdůležitějších opatření vlády Miloše Zemana bylo zavedení podpory zahraničních investic. Lákání investorů do naší země bylo podrobeno velké kritice ze strany pravice. Prý se v naší zemi budou stavět montovny. Jaký byl výsledek? Desítky a stovky velkých zahraničních investic, investice do velkých moderních automobilek, investice do moderních provozů tvořících desítky tisíc pracovních míst. Kdo si tuto dobu pamatuje, dá mi za pravdu. Po nástupu Topolánka v roce 2007 byla podpora zahraničních investic okleštěna a důsledky jsou jasné. Dnes už u nás velké firmy neinvestují, nová místa nevznikají, HDP neroste. Vím, že možnosti prezidenta ovlivňovat zákony budou omezené, ale určitě nebudou nulové.

Druhým významným faktorem rozvoje ekonomiky je podpora a růst exportu. Byl to právě Miloš Zeman, který znovu otevřel českým exportérům dveře na naše kdysi tradiční trhy. Byl to on, který pragmaticky podporoval český průmysl při opětovném vstupu na trhy Ruska, Ukrajiny, Vietnamu, nebo Číny. A to je určitě úloha, ve které bude Miloš Zeman jako prezident pokračovat. Ekonomická diplomacie, tak propagovaná americkými politiky nebo třeba Angelou Merkelovou je u nás dnes ve zbědovaném stavu. Zejména díky dnešnímu vedení Ministerstva zahraničních věcí. Miloš Zeman jako prezident je člověk, který naší ekonomice dá další významný růstový impuls. Od jeho protikandidáta, místopředsedy dnešní vlády to jistě čekat nemůžeme!

Nejen proto, ale i proto volím Miloše Zemana ve druhém kole prezidentské volby. A prosím všechny Čechy, kteří uvažují stejně jako já – pojďte i ve druhém kole k volbám. Pojďte a volte Miloše Zemana prezidentem České republiky. Udělejme společně tento krok pro uzdravení naší nemocné společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ZemanNaHrad.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…