Martin Vilím: Diskuze nic nevyřeší

15.02.2016 11:08

Sleduji se vzrůstajícími obavami průběh celé migrační krize v EU. Když pominu, a dozajista budete se mnou souhlasit, v současné situaci jaksi poněkud sekundární názory, dohady a rozbory o příčinách, tak nikdo ale radikálně neřeší primárně to nyní nejdůležitější – jak to skutečně rychle zastavit v nejbližším časovém horizontu.

Martin Vilím: Diskuze nic nevyřeší
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

A tak je Evropa v roli plavících se na lodi, do které se dírou valí voda, ale místo aby se řešilo, jak toto díru, co nejrychleji ucpat a vypumpovat vniklou vodu, aby bylo možné plout dále nebo alespoň doplout do nejbližšího přístavu, kde pak řešit jak celé dílo opravit, co nejlepším způsobem, vzhledem k materiálům apod., tak jsme v situaci, že elity a vlády celé EU (kromě Maďarska a Slovenska), stojí nad tou dírou v lodi a diskutují, jak si vniklou vodu zatím co nejlépe rozdělit, aby se loď potápěla rovnoměrně, a v poslední době ještě budou monitorovací mechanismy, abychom věděli přesněji, kolikže vody nám dovnitř nateklo a z které strany díry více a rychleji, a zajišťují, aby se lidé na lodi nedozvěděli aktuální pravdu, aby nevznikala panika a případné nepokoje z moci velení prostě potlačí. Nikdo z velení lodi se ale nemá k tomu, aby zavelel: „Ucpěte díru!“

Všichni víme, že takové chování je nesmysl. Díru v pomyslné lodi, i do Schengenu, je potřeba prioritně co nejrychleji „ucpat“, aby loď nenabírala vodu a dále se nepotápěla. To je právě nyní bez diskuzí to nejnutnější.

Až se tohle povede, pak je potřeba dostat pod kontrolu ty osoby, které do Evropy již „natekly“ bez dokladů a zdravotních prohlídek a velmi důkladně je profiltrovat a nežádoucí vehementně vrátit zpět, jinak bude velmi zle.

Je nám namlouváno, že do budoucna to bude nová pracovní síla, která spasí vymírající Evropu. Je to opět nesmysl, protože tihle příchozí nikdy pracovat nebudou. Ani ve druhé, třetí a další generaci. Přišli se mít prostě dobře, bez práce.  

V ČR tohle známe na „naší“ nejpopulárnější menšině, která oproti těmto nově příchozím, žije mezi námi již od středověku, zná náš jazyk, kulturu, zvyky, ví co se od nich chce – a až, na mizivé vyjímky, se tak  stejně nechová, a jen si chodí s nataženou rukou na sociálku pro dávky všeho druhu.

Jak chcete na naší většině, aby provozovala žádoucí „populační explozi“, která by vylepšila poměr mezi mladými a penzisty, když je zde armáda nezaměstnaných, jistota práce žádná (tak jak si zajistit garantované splácení půjček?) a každý rozumný a soudný člověk si, dle svých možností, musí naplánovat, zda mít vůbec dítě, zda ho uživí a udrží na škole atd. – ne však naše populární menšina. Jestli má tři, pět nebo osm dětí – nevadí. Stát se přeci postará.

A stejně to bude i s touto zvětšující se migrační - zatím menšinou. Práce žádná, pouze natažená ruka. A tak tihle „pomocníci a spasitelé“ naopak rozšíří řadu penzistů, kteří ale na rozdíl od příchozích, mají již své pro společnost odpracováno, a dalších čekatelů na dávky, takže se namísto kýžené pomoci stanou naopak další přítěží celého systému a navíc, jak vidíme, ještě v místě svého působiště půvabně vylepší místním obyvatelům bezpečnostní situaci, zatímco policie má nařízeno nezasahovat a nekonat, což je další paradox a zločin vládnoucích politiků a elit, na vlastních lidech. A nalhávat si, že u nás je jich zatím málo, a Německo je daleko, to je velmi nebezpečné a nezodpovědné. Nebo už zase nejsme ta jednotná Evropa, co se nám tlačí do hlavy? Asi ne, protože když se ozvou nespokojení občané v Německu, tak jsou rozehnání vodními děly, a různě perzekuováni. Prostě rasizmus naruby, ve vší nahotě!!

Kam to dotáhla současná EU, s USA v zádech, to je vidět na každém kroku. Nejhorší je však, za současné situace - celková nečinnost. A asi budete souhlasit, že nejrůznější současné diskuze v TV, summity politiků apod., to není činnost. Alespoň ne taková, která by něco rychle řešila. A zde je každý den drahý.

Právě proto, že politické elity současné Evropy nejsou schopny tyto prioritní, až existenční,  problémy rychle a účinně řešit – musí logicky přijít někdo jiný. Můj názor je, že ten, s prominutím „bordel“, co u nás v Česku je, pokud bychom začali u nás doma, by dokázal ukočírovat pouze osvícený diktátor, který by nemusel řešit názory roztříštěné politické scény, kde se zvedá ruka, po různém kupčení,  jen pokud z toho něco je . A platí to, jak vidno, na celou Evropu. Za více než rok „vykoumali“ politici, že v Egejském moři, u tureckých hranic budou hlídkovat (nikoliv ale zasahovat) lodě zemí EU, aby byl lepší „přehled“.

V době, kdy denně neustává příliv migrantů, nyní chvilkově ztenčený díky zimě, je to skutečně grandiózní a působivý úspěch, který to vše jistě vyřeší. Na hranicích, před branami EU, stojí letos zatím připraven více než čtyřnásobek uprchlíků než vloni. Zastaví je tedy větší přehled?

Normální člověk má jasno. Politici nikoliv, a ještě mají tu drzost nám tu situaci vykládat a argumentovat hloupostmi. Jasné je, že tohle žádné řeči nezastaví, a ať se to komu líbí nebo ne, musí se použít radikální prostředky, viz přístup např. Austrálie k nelegální migraci. A musí se použít jak na hranicích, tak uvnitř, kdy neobčan států EU nebude mít nárok takřka na nic, takže je to do EU už tolik „nepotáhne“. Podobná opatření nyní zavedlo Lotyšsko – a funguje to.

Pro „sluníčkáře“ a podobné naivky bych doporučil procházku například nočním Callais nebo některými „NO GO“ zónami v EU (bez ochranky a bez toho, že budou mít označení nějaké humanitární organizace), prostě jako řadoví občané. Věřím, že by to byla poučná zkušenost, která by jim konečně otevřela oči, viz např. svědectví starší obyvatelky Callais (řadová občanka v letech, milující své město, tedy žádný mladý radikál, extremista a xenofob), viz:

Takových věcí lze nalézt na necenzurovaném internetu spousta, někdy i s titulky v češtině. Přibližují nám skutečnou realitu, nikoliv „názor tvořící reportáže na zakázku“, kde jsou migranti ukazováni jako strašlivý chudáci, horlivě přikyvující na předem připravené otázky, doplněné o plačící děti, kterých je ale v migračním proudu skutečně minimum.

Drtivá většina jsou mladí chlapci ve věku 14 – 25 let, převážně ve značkovém oblečení, odhazující stany a deky po prvním použití, protože na další zastávce dostanou od neziskovek nový, kteří nechtějí pít nabízenou vodu, ale Coca – Colu a kteří si posílají z táborů pro pizzu a další jídlo, protože táborovou stravu vyhazují. Mají tablety a drahé mobilní telefony, peníze a nechuť pracovat.

U nás, kdyby byla rodina v nebezpečí, tak bychom první poslali do bezpečí děti, pak ženy a teprve potom by šli muži. Tady je to naopak. Ptám se proč? Částečnou odpověď dávají některé příběhy, kdy migrantský otec hází své dítě pod vlak, aby ho zastavil (ale sám si tam nelehne) nebo vyhazuje své děti z oken ubytovny „na protest“ (ale sám neskočí). Jsou to zkrátka „hrdinové“, ale hlavně, a to je ta odpověď – jsou jiní – a to téměř ve všem. Pro nás, Evropany, je tento zvláštní přístup k vlastním dětem a ženám (i evropským), ukázkovým dokladem jejich uvažování a žebříčku hodnot.

Nedávno v tisku proběhl článek, že v Rakousku znásilnil mladý migrant u bazénu asi desetiletého rakouského chlapce a jako omluvu uvedl, že je doma ženatý (proč není tedy jeho žena s ním? Ta může být v nebezpečí doma?), ale už 4 měsíce neměl pohlavní styk. Policie ho chytila, ale neví co s ním. Jeho vysvětlení a počínání rakouské policie jistě povede k pochopení jeho činu u rodičů znásilněného chlapce.

Z toho všeho se mi začíná velmi a velmi líbit postoj pana Putina, který má dlouhodobě jasno:

4. února, 2013, Vladimír Putin oslovil Dumu, (ruský parlament), a přednesl projev o napětí s menšinami v Rusku:

"V Rusku žijí Rusové. Kdokoliv menšinový, odkudkoliv, chce-li žít v Rusku, pracovat a jíst v Rusku, by měli mluvit rusky, a měl by respektovat ruské zákony. Pokud upřednostňuje Shari'ya zákon, pak doporučujeme, aby šli tam, kde je to právo země. Rusko nepotřebuje menšiny!!! Menšiny potřebují Rusko a my jim nebudeme poskytovat zvláštní výsady, nebo se snažit změnit naše zákony, aby vyhověly jejich touhám, bez ohledu na to, jak hlasitě křičí "diskriminace". Měli bychom se poučit od sebevražd Anglie, Německa, Holandska a Francie, pokud chceme přežít jako národ. Ruské tradice a zvyky nejsou kompatibilní s nedostatkem kultury nebo primitivními způsoby většiny menšin. Když tento zákonodárný orgán myslí na tvorbu nových zákonů, měl by mít na paměti národní zájmy první, se zřetelem na to, že menšiny nejsou Rusové".

Bouřlivé ovace poslanců ve stoje v Dumě trvaly 5 minut.

Z tohoto postoje by si měli vzít mnozí politici v EU a u nás ponaučení. Je to jasné každému normálnímu člověku. Já, když pojedu kamkoliv na návštěvu nebo jako turista, musím tam dodržovat pravidla jejich chování, ať již budu u Eskymáků nebo v Africe, jinak jejich pohár trpělivosti rychle přeteče a dají mi to znát. A jinde, zvláště v muslimském světě, nejsou ale vůbec tak tolerantní, jako Evropané, naopak.

Tam by si s mladým mužem s křesťanského světa, který by tam znásilnil desetiletého chlapce u bazénu nebo s gangem 300 mladistvých křesťanů terorizujících centrum nějaké islámské metropole, jako je tomu se 300 mladistvými islámskými migranty ve Stockholmu, asi velmi rychle, a hlavně humánně,  poradili, a obyvatelstvo by jim k tomu tleskalo. Bohužel v Evropě jsme lidumilové, plní pochopení, kteří by také rádi zatleskali, avšak není čemu.

Tahle situace je ale neudržitelná, čas letí a jediní, kdo si to neuvědomují, jsou politici. Svolají summit, za pár měsíců další a za dalších pár měsíců další a nic se nevyřeší. Jediné, v čem mají jasno, je potlačování hlasů vlastního obyvatelstva.

Naši dědové a pradědové, kteří se zasloužili o to, že Evropa vypadá, jak vypadá se musí v hrobech otáčet. Pomáhat je jistě dobré, ale Evropa nemůže spasit všechny potřebné. Ti si musí své problémy vyřešit a vybojovat doma, jako to udělali naši dědové. A přitom létají i třísky. A pokud se něco rychle nestane, budou létat i v Evropě. Lidé se ozbrojují, protože nevěří, že je policie a armáda ochrání. Lidé budou čím dál více brát právo do svých rukou, a všichni se zavřít a umlčet nedají. Na to je jich moc.

Nebo nás strýček SAM, když nebude Evropa poslušná, vybombarduje, v rámci humanity, jako Srbsko? Amerika, v rámci pomoci, srazila na kolena diktátorské režimy v Iráku, Libyi, a další, kde diktátoři drželi svými režimy vše na uzdě. Bohužel se cítili natolik silní, že odmítli dávat ropu a další nerostné suroviny pod cenou americkým korporacím, a tak byli pod nejrůznějšími záminkami svrženi. Po nich není ale nikdo, kdo by to udržel, a tak se děje, co se děje, včetně migrační vlny, která je řízená z USA přes nejrůznější neziskové organizace a organizovaný zločin, protože pro USA je slabá a destabilizovaná Evropa naprostým požehnáním.

Však také Německo muselo po II. světové válce podepsat naprostou poslušnost Americe na 150 let. Nyní jsme tak v půlce. Takže Frau Merkel vlastně nemá ani moc na výběr. Do toho podnikají Američané spanilé jízdy s technikou napříč Evropou, ze svých základen právě v Německu, které mají udržet (nebo spíš podržet) americký systém v Evropě, aby se náhodou Evropa, a z toho její nejsilnější stát - Německo, nepostavilo na zadní, a nepřestalo poslouchat strýčka ze zámoří.

Jsou ale jasné vzkazy, z některých již proběhlých voleb po Evropě, že se lidé radikalizují. A nejen mladí lidé, ale i obyčejní občané středního a vyššího věku, včetně důchodců, kteří tuto situaci „otevřených dveří do EU“ nechápou. A ač jsou možná trochu líní na demonstrace, ze kterých, i v pokojné formě  koukají jen nepříjemnosti, tak u voleb budou volit toho, kdo bude řešit tyto věci radikálně a rychle. A mnoha lidem bude jedno, jakou barvu bude mít košile toho, kdo to skutečně bude řešit. Hlavně, že to někdo konečně bude řešit. Politici varují v diskuzích a upozorňují na možné „hnědnutí“ politické scény, bohužel si ale neuvědomují, že svoji nečinností jsou to právě oni, kdo toto „hnědnutí“, nejen umožňují, ale dokonce přivolávají, protože když ne oni, tak pořádek bude muset udělat logicky někdo jiný.

Bohužel si myslím, že stará Evropa, tak, jak ji známe, právě končí a plíživě se blíží čas třetí světové války. A přitom stačilo tak málo. Ihned ze začátku nepřijímat nelegální migranty, otáčet čluny hned na moři, jako to dělá Austrálie, vracet všechny, kdo nemají vízum a doklady ihned zpět. Pokud by ten postoj byl skutečně nekompromisní, migrační tok by se významně snížil nebo dokonce zanikl. V době, kdy je policejní a armádní technika na takové technické úrovni, že Vás i z vesmíru najdou a vyfotí, a nemusí to být z vesmíru – existují drony a speciální termokamery a další technika, která může monitorovat požadované území ve dne i v noci a policie a vojáci mohou zasahovat „najisto“. A když se bude někdo vzpouzet, existují varování, pak důraznější varování a nakonec silové řešení. A to by v tom byl čert, že by se nezastavili. Prvních pár desítek mrtvých a byl by klid. Bohužel radikální řešení, které by to mohlo vyřešit, nikdo nepodpořil, a tak máme, v EU, armádu a policii, jen na vojenská cvičení a policejní tématické nácviky. Sice s novými puškami a dalšími zbraněmi, ale to by klidně všichni mohli chodit s umělohmotným dětským tomahavkem za pasem, a bylo by to stejné, protože zbraně stejně nikdo nesmí použít. Na internetu koluje krásné video z rakousko-německého hraničního přechodu, kde hlídkují tři ozbrojení policisté. Po silnici, se blíží skupinka několika migrantů. Jsou zastaveni a kontrolováni. Za chvilku dorazí další skupinka, pak další a tak to jde dál, až je tam asi 70 – 80 běženců. Náhle přestanou diskutovat, rukama odstrčí ozbrojené policisty a jdou dál a s nikým se už nebaví. Ozbrojení policisté se na sebe koukají, mávají rukama a krčí rameny. A to je všechno. Tohle má zastavit ty další milióny migrantů – okupantů?? Asi těžko, že?

Takhle se prostě ta „díra“ do EU ucpat nedá. Politici měli celou zimu na to, aby něco vymysleli. Výsledkem mnoha summitů jsou monitorovací lodě, v Egejském moři, které nesmí zasahovat.

A právě tato směšná opatření, která nic neřeší, naopak podporují další a další migranty. Turecko vidí možnost, jak si dobře vydělat a i zadluženému Řecku se to tak trochu hodí. Přitom by stačilo, radikálně uzavřít hranice z naší strany, rozuměj Schengenský prostor. A pokud by si tam Řecko a ostatní státy stále benevolentně pouštělo migranty, možná i tak trochu účelově, kteří by neměli odliv, tak by se začali také rychle starat a bylo by po humanismu a otevřených dveřích.

A bylo by to určitě levnější a rychlejší řešení, než 6 miliard EUR, které chce za první rok jen Turecko. Všichni známe známé pořekadlo, že „S jídlem roste chuť!“, a tady Evropa tuto „chuť“svoji nečinností podporuje, seč může.

Bohužel, většina evropských i našich politiků si myslí, že po týdenním školení v migračních táborech se všichni tito migranti obrátí, půjdou do sebe, a plni štěstí, vděčnosti a uvědomění, se začnou chovat jinak, a že začnou uznávat naše hodnoty, kulturu, přehodnotí svůj vztah k ženám, a vůbec, přizpůsobí své chování evropským hodnotám atd. Je nesmírně smutné, že si to myslí jen politici a pár poblouzněných sluníčkářů. Všichni ostatní víme, jak to je, a že „Diskuze nic nevyřeší“.

Mě je už přes padesát, tak já už to nějak „doklepu“, ale co naše děti? A jejich děti? Bude se stále řečnit o důvodech a okolnostech, místo aby se rychle a nekompromisně řešilo? Mohlo by se totiž stát, že pokud se bude diskutovat dlouho, tak už nebude dalších diskuzí potřeba, protože my už nic dalšího nebudeme muset řešit, protože nás migranti, s jejich uměle podporovanými výhodami, prostě převálcují a zničí. A bude jich tu tolik, a ti nově narození v EU budou mít evropské občanství, tedy i volební právo, takže si nakonec legálně odhlasují vše, co budou chtít, a s čím se vůbec netají?

A pak se dočkáme jejich systému práva, uzákoněného islámu, ženské obřízky a podobných vymožeností? Děkuji nechci!! A nechci to ani pro své děti, a jejich děti, a děti jejich dětí. A protože tohle, a spoustu dalších souvisejících věcí, včetně zhoršující se bezpečnostní situace uvnitř EU nechci, a myslím si, že mám rád Evropu a svou vlast a jsem hrdý na to, že jsme Češi. A pokud mi, za tento názor a lásku ke své vlasti, našim tradicím a hodnotám, bude někdo spílat do radikálů, extremistů a xenofobů, tak klidně,  jsem tedy, na stará kolena, radikál, extremista a xenofob – a vůbec, ale vůbec, se za to nestydím, naopak jsem na to hrdý!

Tak ucpe tedy někdo konečně tu „díru v evropské lodi“ nebo budeme pouze  diskutovat, a celkem přesně monitorovat, jak se potápíme, do úplného konce?!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.