Michael Rada: I přes snahu o zatajení, odhaleno

21.11.2016 10:30

Ve světe moderních technologií je snadné manipulovat s masami. Co už tak snadné není, je dlouhodobě zatajovat fakta a skutečnosti. Před mnoha lety byla prvním zlomem encyklopedie skutečnosti WIKILEAKS, jejíž zakladatel má dodnes strach o svůj život.

Michael Rada: I přes snahu o zatajení, odhaleno
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Ovšem to, co se podařilo zjistit nyní, se netýká dalekého zahraničí, týk se to tuzemska a dost možná i mnoha čtenářů, a to ať již přímo, či nepřímo.

Díky kontextovým souvislostem se mi podařilo objevit souvislosti tam, kde je zatím nikdo nehledal. Pomohli mi k tomu dva články publikované v mediích dvou českých miliardářů.

První článek se jmenuje „Z českého venkova se stává skanzen. Za posledních patnáct let zaniklo přes sto malých vesnic.“

Druhý pak nese název „Čína má astronomické sumy pro start-upy. Těší se na ně i Češi“

Že Vám na tom nic zajímavého nepřipadá? Nechápete souvislost? Proč ten Rada, zase vytahuje nesmysly a míchá jablka s hruškami?

Vždyť je to přeci jasné.

Tuzemští občané mizí do Číny

Proč?

Zisk, jak jinak.

Jak vidíte, velká sestra rozdává kapitál plnými hrstmi, a to by bylo, aby se i v jejím nitru nenašlo místo pro občany ze srdce Evropy. Pro lidi, kteří, celý život žijí ve svých vesničkách, neovlivněni během světa. To že, se nechtějí stěhovat z míst a domovů, kde si zvykli je jasné, a dobrou zprávou je, že ani nemusí. Jejich vesnice jsou zkopírované čínskými soudruhy a bratry v měřítku 1:1 a bez obyvatel by se ztratila autentičnost, což by byla škoda.

Navíc k tuzemskému důchodu, přispěje i tvrdnoucí yuan a tak je možné, že jediné na co si boudou muset obyvatelé vesnic zvyknout je, že mince mají vprostřed občas díru.

Zvyknout si na to, že prezident, ani strana se neuráží, už ti starší měli dost času a někteří možná ani nezaregistrovali, kdy paragraf ze zákoníku vypadl, takže ani to nebude nové a s ohledem na to, že v Číně je nejen Krteček, ale i spousta dalších českých výrobků, skoro bych se vsadil, že nebudou strádat ani při nákupu v místní večerce.

V Čechách známé přísloví Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere, si mnozí investoři vzali za svůj marketingový program a dávají plnými hrstmi. Moc dobře totiž ví, že ten co bere, bude muset vrátit, ať chce nebo ne a je dost dobře možné, že namísto zapůjčené, pardon zainvestované stovky, bude muset vrátit desetkrát tolik a když na to mít nebude, tak přijde o všechno.

No není to krásně zařízené, v tom světě moderní ekonomiky

Přeji všem krásné spaní a ještě hezčí probuzení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.