Michael Rada: Poklady ve skříních a šuplících

30.11.2016 11:52

Není to tak dávno, co v mém blogu vyšel článek s názvem Podklady pod nohama. S ohledem na odezvu jsem se rozhodl vydat na toto téma článek další a ukázat, že poklady není třeba hledat jen venku v ulicích, ty zapomenuté, totiž často leží přímo v našich domovech.

Michael Rada: Poklady ve skříních a šuplících
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Pravidelní čtenáři již tuší, že nebudu hovořit o zlatě, drahých kamenech, či výherních vkladních knížkách a mají pravdu. Já se do skříní a šuplíků podívám hlouběji, než činíme v každodenním shonu, podívám se do jejich černých duší skrývajících se často v nejvzdálenějším koutě, rohu, v nástavci, či pod gaučem, prostě tam, kde se odkládá to, co už se nepotřebuje, VZPOMÍNKY.

A tak se ty starší skrývají v papírových albumech, které prohlížíme, s čím dá většími rozestupy. Ty mladší v mnohonásobně větším objemu pak skrývají se harddiscích našich počítačů, CD ROMECH, Flash kartách a ty uprostřed najdeme například na FLOPY DISCÍCH, či disketách u kterých šance přehrání, zůstala minulostí.

Jeden z projektů, který realizujeme nám však dal možnost, přenést ty nejvzácnější do podoby, kterou probudí každý světelný paprsek a velikost obrazu záleží jen na jeho intenzitě a velikosti plochy, na kterou je promítán.

Že nevíte, o čem hovořím?

Třeba Vám to prozradí krásná žena, či umně skrytý muž po jejím boku.

 

Že je neznáte? NO a co třeba pány z následující galerie, ani ti Vám nic neříkají? Předpokládám, že filmy pro pamětníky, nesledujete.

Každý z těchto obrazů, je ručně vyřezán do nefunkční, gramofonové desky. Pro vznik posloužila fotografie a postavíte-li tento obraz před zdroj světla, na nejbližší zdi se Vám objeví dokonalý obraz jehož velikost není ničím limitována.

17.listopad má každý spojený s něčím jiným, ale hodně z nás, kdo jej zažili má před očima obraz jediného muže a jeho obraz díky výše uvedené technice bylo možné promítnout i na rodinný dům, jen fotoaparát nestál za moc.

 

Budete-li tedy i Vy chtít darovat svým příbuzným, známým, či obchodním partnerům víc, než jen konzum a pozlátko, máte možnost. Vzpomínky takto zachováte na věčnost.

A je ještě jeden důvod, proč se k tomu rozhodnout. Minulostí, dáváte budoucnost, protože i díky Vašemu rozhodnutí a nákupu, bude svět který přichází čistší a nebude nutné odpovídat vnoučkům, proč jsme zničili planetu, kde se dalo dýchat bez plynových masek a pít vodu z potůčků a řek, aniž bychom se museli bát že nám rozežere nejen vnitřnosti, ale i ruce, které do ní ponoříme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…