Michaela Julišová: Pár slov o aktivistickém "svazáctví" II. díl

29.06.2016 20:36

Jsme nyní svědky zlomyslných a zapšklých prohlášení pyšných lidí, kteří nedokáží demokraticky a s pokorou přijmout porážku a zamyslet se nad sebou a svými postoji. Uplatnit sebereflexi je pro ně nemožné.

Michaela Julišová: Pár slov o aktivistickém "svazáctví" II. díl
Foto: archiv tan
Popisek: Brexit

ONI jsou vlastníci "velkých pravd" a kdo s nimi bezvýhradně nesouhlasí a nesdílí, je jejich nepřítel, kterého je třeba postupně důsledně vyřadit. Tací lidé nechtějí dialog ani žádnou diskusi. Chtějí za každou cenu prosazovat JEN to své, z čehož samozřejmě následně očekávají vlastní profit a benefity. Jsou to lidé s typickým despotickým totalitářským myšlením. Demokracie je pro ně překážkou, ač se jí lstivě ohánějí.

Pozor na takové lidi! Jsou mimořádně nebezpeční, protože jsou zákeřní. Své skutečné úmysly maskují do líbivých manter jen proto, aby ulovili na svoji stranu více naivních příznivců a s jejich podporou si zajistili realizaci svých záměrů. A kde jinde se lépe loví, než u mladých, nezkušených naivních lidí. Zejména nyní máme jedinečnou příležitost vnímat jejich zlostné projevy, které se budou stupňovat tím víc, čím méně jim budou vycházet předpokládané plány. A tak se dočkáme různých podivuhodných "vysvětlení" tohoto jejich dílčího neúspěchu (Brexit), kterými si budou chtít zajistit svůj budoucí úspěch. Jedno bude bizarnější než druhé.
Cítí se nyní mimořádně ohroženi, takže se připravme na silovou manipulativní a agresivní štvavou kampaň, kterou budou realizovat proti všem kritikům svých cílů. Budou je všemožně ponižovat a ostrakizovat. Mediální hon na kritiky aktuálního multikulturalistického diskurzu už vypukl. Mohutnou podporu mají v nejvyšších patrech politiky včetně mocenských struktur, takže můžeme očekávat nátlakovou zastrašovací agresi nebývalé podoby a rozměrů. Tento tlak je úměrný cílům, které si ve svém "demokratickém" tažení určili.

Zdaleka však nejde "jen" o prosazení multikulturalismu. Projekt má podstatně větší náplň a jeho negativní dopady můžeme sledovat takřka ve všech oblastech našeho života, potažmo v celé společnosti.

A jaké jsou tedy cíle despotických totalitně smýšlejících egoistických prospěchářů? Není těžké je domyslet, historické zkušenosti zde jsou, takže jejich vypisování je zbytečné. Z logiky věci, s demokracií, svobodou a veřejným blahem jejich konání rozhodně nic společného nemá.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…