Michal Rusek: Komárek, Trump, Pán Prstenů a vzdělanost národa v sázce

13.07.2017 9:29

Napsáno jako reakce pod FB status PUTIN, TRUMP, PÁN PRSTENŮ A ZÁPAD V SÁZCE Martina Komárka v Komárkovy noviny.

Michal Rusek: Komárek, Trump, Pán Prstenů a vzdělanost národa v sázce
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Známé úsloví říká, že do 30 je člověk levičák (demokrat) a k stáru pravičák (konzervativec), nebo tak nějak, přesné znění si nepamatuju, takže chápu a rozumím, že pacifiSTIcké sny hippísáků o zrušení armád a kytky do hlavní pušek jsou sice v jisté životní etapě krásně romantické, ale Hitlera u Moskvy (nebo Napoleona po vypálení Moskvy) nezastavily ty kytky, ale tisíce tun oceli, střelného prachu a v případě poslední války miliony něčích synů, manželů a tátů (jistě i žen...). Není to až tak dávno, vlastně to ještě není ani 80 let a pamětníci bojů, co mají kolem stovky, jsou ještě stále tady...

Jenže ČR není Rusko, ani Čína, ani USA. Ba dokonce ani Korea. Nebo Izrael. Což je podstatné zmínit. Protože nás neohrozí vojensky ani bratři Slováci, ani bratři Poláci (jako na začátku 2. světové, když nám zabrali Těšínsko, připomeňme si to), ani bratři Rakušáci. A já myslím, že ani Němci už ne. Ital to má daleko, Španěl i Portugalec jakbysmet a Francouz má teď také jiné problémy. Ba dokonce si neumím představit ani Holanďana (možná Nizozemec?), ale kdo ví, kdyby stoupla voda... A Ukrajinec taky ne, vždyť jich asi 200 tisíc tady bydlí (půlka načerno) a posílají domů peníze (taky načerno).

Takže prostě NE. Naše země není ohrožena vojensky. Co však hrozí je ohrožení ekonomické, protože snad 1/3 celé ekonomiky činí výroba aut a pokud by se snad auta přestala chvilku prodávat, tak máme po cash-flow.

A ještě k té druhé světové: Západ nám cosi dluží. Nejméně od Mnichova. Těch 44 let v sovětské okupační zóně nám hodně vzalo. A taky to byl Západ (USA) kdo si nás nevykrmil proti Rusku – jako Němce během 20 let po druhé válce, a je to tentýž západ a jeho kapitál, kdo si od roku 1989 od nás stahuje rentu a kdo si z nás udělal levnou výrobní kolonii. 300 až 400 mld. Kč mu generujeme. Rok co rok, a číslo dále stoupá.
Chtít za těchto okolností, abychom zvýšili již neuvěřitelně vysokých 53 mld. na 100 mld. Kč každý rok fakt není košer. A pokud na to ČR a vláda přistoupí, bude to jen a pouze špatně, bude to důkaz, že jsme nic z dějin s t á l e nepochopili, a že jsme jen země plná lidí s ohebnou páteří, kteří nedokážou ani najít vlastní osud a vlastní hrdost.

Výdaje na obranu byly ještě v roce 2014 39 mld. Kč, ale letos, v roce 2017, to je už 53 mld. K. 14 miliard navíc na obranu se vzalo v tichosti kde? A neuvěřitelných cílových 100 mld. korun bychom měli dávat již po roce 2020, kdy bude HDP ČR přes 5 bilionů – ano 2 % z 5 bilionů je celých 100 000 000 000 Kč. Každý rok...

To vše v situaci, kdy půlka žen v kraji Vysočina bere méně než 18 tisíc (hrubého!) a nástupní plat učitele (22500 Kč) je nižší, než prodavačky v Lidlu (23333Kč).

Jo, zvyšme výdaje na armádu na 2 %, ale až tehdy, až nástupní plat učitele v naší zemi bude aspoň ve výši minimální mzdy vedle v Německu, tedy 40 tisíc. Do té doby ať ty peníze za nás platí Němec, může si těch chybějících 45 mld. strhnout rovnou z té renty, kterou už Západu dnes platíme. Bude to pouhá desetina z ní...

Protože bez sebevědomých učitelů hájících naše zájmy zde bude jen stádo poslušných ovcí, které budou dělat to, co jim kdesi kdosi zavelí. A do té doby se zkusme více modlit, aby aspoň naše mediální elity zaskočily za učitele, kteří nám zapomněli cosi podstatného z vývoje dějin a politiky vysvětlit. A zde se se jistě shodneme, Martine: Ten, kdo neumí v dnešním globalizovaném světě hájit svoje zájmy, ten na tomto světě dlouho nezůstane.

Byl to Rus Gorbačov, kdo udělal ten vstřícný krok. Byl to Západ a NATO, kdo nedodržel ústní dohodu. Slova poradce prezidenta Bushe. Varšavská smlouva dnes už neexistuje. Tah je nyní na Západu, aby přestal dávat miliardy na černochy z centrální Afriky, ale postaral se, když ne rovnou o přímou finanční pomoc (Marshallův plán No2) pro náš stále podkapitalizovaný Východ (a co Rumunsko a Bulharsko?), ale aby z nás ALESPOŇ přestal dělat kolonii a něco vymyslel, třeba jen to, aby zde západní firmy platily férové mzdy.

...protože Češi se shrbenými mizerně placenými učiteli neumí ani stávkovat za svoje vyšší mzdy. Srovnej: SR, Volkswagen v červnu 2017, kdy si tlakem odborů a stávky dojednali v budoucnu platy 51 tisíc Kč. Bez tlaku stávek to prostě nepůjde. Ani u nás.

Česká republika vydává na nevysokoškolské vzdělání jeden z nejnižších podílů veřejných výdajů a HDP v rámci EU28 i OECD. Zatímco průměr OECD je 3,4 %, ČR vydává pouze 2,5 %, což je téměř o třetinu méně. Méně vydává ze všech zemí EU už pouze Maďarsko (2,3 %). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…