Michal Šebek: Na ulicích nám mrznou bezdomovci, vláda pošle Turkům na řešení migrace 300 milionů korun

21.11.2018 8:29

Česká republika pošle v následujících letech, konkrétně na roky 2019 až 2023, na řešení migrace více jak 300 milionů korun. Tak zní rozhodnutí Babišovy vlády. Toto rozhodnutí učinila jeho vláda na svém úterním zasedání konaném 20. listopadu tohoto roku.

Michal Šebek: Na ulicích nám mrznou bezdomovci, vláda pošle Turkům na řešení migrace 300 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bezdomovec, ilustrační foto

Kdo by tak čekal, že vláda bude vynakládat české peníze pro potřeby především českých občanů, plete se. Je to přitom jen několik málo dnů nazpět, kdy českými médii oblétla informace o tom, že v Praze bylo během jednoho dne objeveno několik mrtvých lidí z řad bezdomovců. Tito lidé, z nichž mnozí dříve řádně pracovali ve prospěch této země, dnes živoří na ulici a mrznou, ačkoliv zde máme celou řadu různých neziskovek, které by jim měly pomáhat. Neziskovky však nejsou jediné, kdo by měl problém s chudými a ´bědnými´ řešit. Úloha leží především na bedrech státu. A ten, zdá se, nechce v téhle věci nic řešit. Problém chudých a bezdomovců vlastně nikoho z vlády netrápí, když mohou klidně a s čistým svědomím odsouvat peníze českých daňových poplatníků na pochybné projekty do ciziny. Zatímco co se tu veřejně debatuje nad tématem kauzy mladého Babiše a jeho otce, vláda v naprostém klidu a tichosti rozhoduje o tom, kam pošle peníze českých daňových poplatníků.

Bezdomovci nejsou jediný problém

Bezdomovci, kterých tu máme podle neověřených údajů několik set tisíc, nejsou jediným problémem, který trápí Česko. Co třeba přibývajících chudých? Jen podle statistik je v této zemi více jak 1,5 milionu osob v pásmu chudoby, několik set dalších lidí do této kategorie rychle spěje. To však nemluvě o samoživitelích a seniorech, kteří mnohdy žijí takříkajíc z ´ruky do huby´.  Na tyhle všechny vláda kašle!

Ti všichni se zkrátka chtě nechtě musí smířit s tím, že vláda má jiné priority, kde je nutné investovat české peníze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…