Milan Faltus: Legrace z německých médií

19.03.2017 8:37

O tom, jak Němka vnucuje králíkovi veganství. Je to týrání zvířat, ptá se Postillon?

Milan Faltus: Legrace z německých médií
Foto: Ekonomika.cz
Popisek: Biopotraviny

Kiel (dpo) – Je to ještě zdraví prospěšné nebo se už jedná o týrání zvířat? 26letá Patricia Strattmannová z Kielu vyživuje svého králíka podle vlastních slov již přes rok výlučně po vegansku. Kritici ženě, která je sama vegankou, vyčítají, že vědomě ohrožuje zdraví svého domácího mazlíčka.

"Zvířata miluji a už před dlouhou dobou jsem se rozhodla, že kvůli mé stravě se žádná nebudou muset zabíjet", říká Patricia. "Pokud chci být důsledná, musím Trixi krmit rovněž po vegansku."

Zdá se, že králičí samičce neboli králici Trixi zatím veganská strava nijak neškodí. Působí na první pohled zdravě a její kožíšek se třpytí. Její majitelka dokonce tvrdí: "Hrozně se vždycky těší na rostlinné granule, které jí denně servíruji." Tříroční králice si ráda pochutnává na čerstvé zelenině a sem tam i na trávě nebo na pampeliškách.

Ve výživovém plánu nejsou naopak zahrnuty hovězí, vepřové, drůbež nebo ryby; Trixi nedostává ani mléčné výrobky ani vajíčka.

Na sociálních sítích se Stratmannové často setkává s nepřátelstvím: "Někdy mně vysloveně nadávají, když se na Facebooku zmíním o tom, že můj králík žije také po vegansku", říká  Stratmannová. Většina kritiků se nechce smířit s tím, že bezbrannému zvířeti vnucuje vlastní styl výživy.

"Sorry, ale to už je zvrhlost. Nahlásím situaci ochraně zvířat", napsal například uživatel FB Chris Tian pod příspěvek Stratmannové. "Uši ubohého zvířete jsou už ochable svěšeny. Určitě už mu docházejí síly a trpí nedostatkem bílkovin a železa."

Patricia Stratmannová považuje tuto kritiku za přehnanou – a koneckonců i za zbytečnou: "Trixi bude stejně už žít jen jeden nebo dva týdny. Pak už bude konečně dost vykrmená, abych ji mohla „naservírovat“ mé krajtě tygrovité."

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …