Milan Rokyta: Koupil Babiš "zajíce v sáčku"?

06.08.2013 21:24

Ve sporu o práva k ochranné známce „Mladá fronta“ uspělo stejnojmenné nakladatelství a vydavatelství, akciová společnost Mladá fronta. Vydavatel deníku Mladá fronta DNES, společnost MAFRA, tedy užívala ochrannou známku „Mladá fronta Dnes“ neoprávněně!

Milan Rokyta: Koupil Babiš "zajíce v sáčku"?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Vyplývá to z aktuálního rozhodnutí předsedy Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV) Josefa Kratochvíla z 2. srpna. Ten na návrh rozkladové komise ÚPV zamítl rozklad společnosti MAFRA proti původnímu prohlášení kombinované ochranné známky číslo 174995 ve znění „Mladá fronta Dnes“ za neplatnou. Rozhodnutím předsedy ÚPV byla tato ochranná známka zpětně zneplatněna ex tunc, tedy jako by neexistovala od samého počátku.

To asi není dobrá zpráva pro aktuálního "ryze finančního" investora MAFRA Andreje Babiše. V současné době se expertní týmy zabývají přesným vyčíslením škod, které MAFRA užíváním neplatné kombinované ochranné známky vydavatelství Mladá fronta způsobila. „Škodu způsobenou dlouhodobým nekorektním užíváním neplatné ochranné známky v řádech stovek milionů budeme nyní po společnosti MAFRA vyžadovat," řekl generální ředitel vydavatelství Mladá fronta David Hurta.

Vyšlo na tydenikobcanskepravo.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.