Mira Třebická: Naše nechytrá vláda a naši shovívaví novináři

06.11.2022 11:11 | Komentář

To, že dnešní vládu považuji, kulantně řečeno, za nechytrou, se o mně ví. Nebudu tedy tentokrát psát o krocích naší vlády, které na začátku jejího vládnutí vzbuzovaly shovívavý úsměv na našich lících, vbrzku jsme již mluvili o její naprosté neschopnosti a bezradnosti a doteď se modlíme, aby tito neumětelové byli vystřídáni umětely.

Mira Třebická: Naše nechytrá vláda a naši shovívaví novináři
Foto: Instagram Petra Fialy
Popisek: Petr Fiala a Volodymyr Zelenskyj

Všichni víme, v jakém zuboženém stavu se naše republika nachází, znovu zdůrazňuji, nechci se zabývat hrůzostrašným rozpočtem, šílenými cenami energií (podstatně vyššími než v okolních státech), miliardami korun, které tečou do zubožené Ukrajiny, a tak dále.

Tentokrát mě zajímá role sdělovacích prostředků. Jak to, že naše kdysi zvídavá média přestala být mávnutím kouzelného proutku zvídavá a začala být milá, shovívavá, prostě začala být vládními sdělovacími prostředky. Kdyby jimi totiž nebyla, musela by se vládní garnitury ptát, kolik že v dobách, kdybychom měli doslova počítat každou korunu, mají vládní představitelé peněz na své výlety. Myslím konkrétně první výlet Petra Fialy na Ukrajinu, nedávný druhý výlet Petra Fialy a jeho kamarily na Ukrajinu a třetí summit členských zemí EU v Praze. My obyčejní občané bychom přeci měli právo vědět, kam mizí peníze nás všech. Za mých mladých kariérních let jsme museli odpovídat na otázky typu - kolik stála Bushova a Putinova návštěva v Praze, kolik stál summit patnácti prezidentů v Brně, viz zde.

A tak bych ráda požádala naše sdělovací prostředky, aby začaly plnit svou profesní roli a zeptaly se na výše zmíněné výlety našich výletníků do země zmítané válkou. Takovýto PR výlet z hlediska bezpečnosti bude zcela jistě obrovská suma peněz, která by se dala využít zcela jinak.

A když už se strefuji do finanční negramotnosti naší vlády a k tomu do její drzosti, kdy pod deseti svetry posloucháme a čteme ve sdělovacích prostředcích, že si kromě výletů (v dobách on-line komunikace) dopřává i zvýšení platů, chtěla bych ještě poprosit, aby alespoň vizuální obrázky našich vládních představitelů byly koukatelné - viz odhalená masitá stehna ministryně obrany Jany Černochové. Odhalená stehna patří do ložnice, nikoli na oslavu svátku 28. října na Pražském hradě. A propos, nevíte někdo, od koho odebírá Ukrajina plyn?

Mira Třebická

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…