Mira Třebická: Proč jsou američtí politici z Trumpa tak frustrováni

22.10.2016 13:30

Zdá se, že politická rodina demokratů a republikánů táhne poprvé v dějinách Ameriky za jeden provaz. I když to zprvu vypadalo, že Donald Trump kandiduje za republikány, nyní krátce před volbami je zřejmé, že Donald Trump kandiduje proti politikům, jedno z jaké strany. Jak jinak si vysvětlit, že ti, kteří ho v primárkách za republikány podporovali, se od něj odvracejí.

Mira Třebická: Proč jsou američtí politici z Trumpa tak frustrováni
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Těžko uvěřit, že je to kvůli tomu, že kdysi v letadle sahal na ženská prsa, že jednou se “šmrcnul o můj zadek, když byl přítel u toho” a dokonce, že se při rozhovoru s redaktorkou dostal jazykem do jejího krku. Redaktorka s jazykem v krku mě rozesmála na celý den. Jen si to představte v reálu - redaktorka s mikrofónem, pakliže nebyla z rozhlasu, tak s kameramanem v zádech a předpokládám s vlastními zuby, přes které se Donald se svým jazykem dostal málem do jejího břicha. Přes devadesát procent našich českých mužů se musí za svá břicha popadat se mnou. Tím chci říci, že v tomhle asi problém nebude. A nebude to ani v jeho siláckých řečech o modelkách, které chtějí zářit na molech a u toho si cpát svá bříška dosytosti. Ovšem v Americe chodí poctivě k volbám především ženy a tentokrát se k volebním urnám budou hnát co nejrychleji ty nejošklivější a nejtlustší a spolu s nimi ty, které si na svá příkoří “vzpomněly” klidně po 30 i více letech.

Nebude to náhodou tím, že nejen demokrati, ale i republikáni se zalekli jeho výroků, že bude Ameriku řídit bez přikyvování všem lobistům, mecenášům, sponzorům a vypočítavým kamarádíčkům? Nestmelila je náhodou hrůzná představa, že pakliže budou mít v čele státu člověka se zkušenostmi nabytými z úspěšného soukromého byznysu, přijdou o svá korýtka napříč politickým spektrem?

Z mého profesního hlediska mě zajímá jedna věc. Co dělá Trumpův PR tým? Musí přeci vědět, že jejich šéf není žádný rétor. Na stolečku při debatách měl mít ke každému tématu na papíru body, které měl opakovat dokola jako gramofonovou desku, ať si manipulátorka odnaproti říká cokoli! Obdobně jako protřelá Hillary, když došlo na její soukromou korespondenci v utajeném režimu přešaltovala na kamarádšoft Trumpa s Putinem a Donald se už jen celou dobu bránil, že kamaráda v Rusku nemá a že Hillary je zlá ženská. Bohužel konkrétně neřekl nic o jejích zkrvavených rukou v Benghazi, o tom, že “tato bojovnice za ženská práva” zaměstnává ženy za daleko menší plat, než který poskytuje mužům. Rozpitváno mělo být i to, proč tak obhajuje manžela dívkaře, jehož sperma končí nikoli na jejích, ale cizí šatech, proč jí nevadí jeho lži pod přísahou ve funkci prezidenta a proč jí naopak tak vadí možná Donaldova slovní a šmátrací etuda v pouhé funkci byznysmena.

Trump má štěstí v tom, že, jak vidno, třeba i u nás (před delší dobou jsem psala obdobný článek Proč jsou naši politici z Babiše tak frustrováni) lidé začali kašlat na rétorická cvičení před kamerou (Babiš také není excelentní rétor) a začaly je zajímat činy. Letošní volby u nás to těm našim “politikům od narození” ukázaly bez příkras.

Vzhledem k tomu, že se jedná o budoucnost nejen Ameriky, ale též celého světa, držme nám všem palce, aby si Amerika vybrala toho správného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…