Mira Třebická: Šaškárny po česku, aneb když poslanci baví národ

27.04.2019 21:19

Zdá se, že velikonoční zmrtvýchvstávání mělo mocný vliv na dobrého vojáka Švejka. Zdá se, že se reinkarnoval do řady našich poslanců.

Mira Třebická: Šaškárny po česku, aneb když poslanci baví národ
Foto: Repro Twitter
Popisek: Dominik Feri po přitlačení na parapet

Čerstvým vtipálkem z rodu Švejků se ukázal poslanec Feri, který se na vinném koštu dostal do  potyčky s dalšími dvěma okoštovanými a okamžitě začal pořizovat rozesmátá selfí - tu s potřísněnými zuby krví, tu s bodnou ranou na zádech, vždy ale se širokým úsměvem, jako kdyby fotil reklamu na zubní pastu nebo na oblečení s odvětráváním.

Pár dnů předtím nás profesor Fiala pobavil svou zamilovanou poslankyní, kdy se při  oznámení roztomile culil a červenal. Docela by mě zajímalo, co o tomto vztahu zjistil, když se posléze omluvil. Několik dnů předtím rovnou vyloučil z ODS Václava Klause ml. místo toho, aby svého žáka vykázal na hambu, jak jeho povolání káže. Coby kantor tím pobavil nejen školskou komunitu, ale i nás ostatní. Venda mu to v budoucnu spočítá, a to už tak k smíchu nebude.

Do toho se nám před necelým měsícem Miroslava Němcová hřímavě zajíkávala nad skandálním chováním předsedy Poslanecké sněmovny ČR Radka Vondráčka (a vyzývala ho málem k sebevraždě), když si dovolil na předsednickém pultu a pod státním znakem zpívat a hrát na kytaru. V době, kdy předsednický pult znesvětil její opilý stranický kolega Petr Kott či Miroslav Kalousek, jimž tato historická památka sloužila coby pomůcka před pádem, hřímat jaksi zapomněla.

Apropó, Miroslav Kalousek sé též zařadil mezi reinkarnované Švejky, když na adresu Jaroslava Faltýnka prohlásil, že “neměl mandát” jednat po hotelích. Zřejmě mu chtěl poradit, že je daleko lepší konverzovat po nocích například s vyšetřovatelem kauzy letounů CASA. Do toho nás poslankyně ODS Udženija rozesmála kamarádšoftem s Jaromírem Soukupem a svým vysvětlením, že když už má Jarda jednou ty narozeniny… O další vtipné poslanecké kolegyni v sukních Novákové a jejích datech snad ani nemluvě. A tak se tady máme po švejkovsku smát. Pak není divu, že náš pan  prezident při návštěvě Rakouska tolik o Švejkovi mluvil. Otázka je, jestli se chlubil nebo si stěžoval. Zjistila jsem, že na dotaz své sousedky nedokáži zodpovědně odpovědět, jestli naši posranci   kromě legrácek taky dělají něco vážně.

Opravdu jsme si zvolili takovouto sněmovnu?

PS: A aby to senátorům nebylo líto, našel se mezi nimi jeden, který nás dokázal pobavit svým zpěvem a tanečkem “dokolečka dokola”. Schválně, jestli uhodnete o koho jde. Byl to neúspěšný kandidát na prezidenta. Zbývá než doplnit, že od té doby už o něm nebylo vůbec nic slyšet, opravdu vůbec nic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.