Miroslav Josef Bezecný: Je klimatická předpověď skutečně temná?

11.08.2021 16:49 | Komentář

Stovky vědců a vlád se podílejí na temných předpovědích klimatické změny. A vymýšlí pro to nové názvy, nové termíny. Takže, když je požár lesa, je to klimatická změna? Když je povodeň, je to klimatická změna? Když je sucho, je to klimatická změna? Když se kráva upr*ne, přispívá tím ke klimatické změně?

Miroslav Josef Bezecný: Je klimatická předpověď skutečně temná?
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc - Yossi Aloni
Popisek: klima

Masivní deště tu byly odjakživa. I velká sucha. Například v roce 1949 bylo v Čechách tak velké sucho, že do prasklin na polích strčil dospělý chlap ruku až po rameno. Podle "vědců" je teď největší sucho za posledních 500 let!? Musíme si konečně uvědomit, že si planeta s námi dělá co chce. Můžeme to trochu ovlivnit.

Globální oteplování? Čím více asfaltu, tím více černé hmoty, která pohlcuje a akumuluje teplo. Pak se, samozřejmě, i zeměkoule více ohřívá. A masivní "rozvoj" automobilové a letecké dopravy?! Ale i to je, v globálu, zanedbatelné. Nesnaží se planeta zvrásněním povrchu - hory, údolí apod. - vyrovnávat stabilitu? A nenarušujeme stabilitu Země naopak my? Masívním přemisťováním megatun materiálu z místa na místo?

Na svém poli nacházím oblázky. To ale znamená, že tu kdysi bylo moře. Klimatická změna? Jak na změnu prostředí reagovali brontosauři? Udělali si snad ptakoještěři na toto téma dizertační práci? Paniku umocňuje i masivní rozvoj informačních technologií. Věděli jsme snad dříve o požárech u protinožců? A věděli naopak oni o tom, že povodeň v Praze smetla Juditin most? Záplavové oblasti přece existují odjakživa. Ať už ve vnitrozemí, nebo u moře (např. úrodná nilská delta nebo Žitný ostrov). Jen se dnes staví i v místech, o kterých naši předkové jednoznačně věděli, že jsou nebezpečná. Nebo přinejmenším nevhodná.

Mám snad připomínat, že archeologické nálezy na severu dokazují, že zde byl kdysi život a zeleň? To ale znamená, že tam nebyly ledovce. Možná by si pseudovědci měli vypůjčit učebnice základní školy. Kde jsme se učili, že jsou doby ledové a meziledové. Jak to může lidstvo ovlivnit? Poručíme větru, dešti? To už tady ale bylo!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.