Miroslav Josef Bezecný: Volba prezidenta se blíží

16.12.2022 15:33 | Komentář

Počítají se dny, hodiny a možná i vteřiny. Stejně jako na monstru na Letné. Je tedy ještě nutné, když bude konec světa, volit nového prezidenta? Není to jen zbytečné vyhazování peněz? Je ale možné, že po konci světa nebudou již peníze platit. Kdo ví.

Miroslav Josef Bezecný: Volba prezidenta se blíží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad, sídlo prezidentů

Zatím sponzoři vyhazují desítky miliónů, které by se mohly použít účelněji - například v sociální oblasti, v kultuře, amatérském sportu a pod. A kolik miliónů se zbytečně utratí za samotné volby?! 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí
V tom je volba prezidenta sněmovnou úspornější, protože to poslanci vykonávají v rámci svých „pracovních povinností". Kandidáti se předhánějí, kdo koho více pomluví, na koho „vytáhnou" nějakou tu aféričku, aby ho před voliči zdiskreditovali. Copak si ve své zaslepenosti neuvědomují, jak tím Českou republiku v zahraničí poškozují? Pak to vypadá, jako když jsou někteří kandidáti na prezidenta pořádní syčáci (musím napsat také syčačky, aby mě feministky neobvinily z rasizmu). Jedna kandidátka o sobě prohlásila, že má před ostatními výhodu, protože je prý mladá a pohledná. Proč ne? Jen mi to připomnělo jeden vtip, kdy mladá dívka u zpovědi říká faráři: „Velebný pane, já stojím každé ráno nahá před zrcadlem a obdivuji se, jaká jsem krásná. Není to hřích?" A farář jí na to odpoví: „Milá dcero, to není hřích, to je omyl". A protože máme tudlenctu demokracii, může na prezidenta kandidovat každý. A tak bych měl také podat svoji přihlášku. Na tom přece nezáleží, že je po termínu, a že by na přihlášce byl jen jeden podpis - můj. Ministerstvo vnitra by mi, podle Zákona o správním řízení a podle Vyhl. 150/58 Úl., bylo povinno odpovědět do třiceti dnů. A měl bych v ruce papír, že jsem kandidoval na prezidenta. Když by se mě někdo zeptal, proč jsem neuspěl, s významným úsměvem bych mu odpověděl : „Však víte, jak to chodí. Báli se mě, a tak mě vyřadili". Ale mohl bych ke svému jménu připojovat  - bývalý kandidát na prezidenta. Jako lidé, kteří neúspěšně kandidovali v době, „kdy byl Šemík ještě hříbětem", a činí tak dodnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …