Miroslav Kroutil: Kdo je tu pro koho, pane hejtmane?

29.08.2014 10:20

Nezapomínejte však, pane hejtmane, Vy jste ve funkci kvůli mně, občanovi, nikoliv já občanem kvůli Vám, veřejnému funkcionáři.

Miroslav Kroutil: Kdo je tu pro koho, pane hejtmane?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Půta

Vážený pane hejtmane,

jste veřejná osoba s velkou dávkou i mé důvěry, kterou jste dostal ve volbách a proto je i Vaše slovo při veřejných vyjádřeních mimořádně důležité. Průběžně deklarujete, že Vás zajímá názor lidí a je pro Vás důležitý.

Při analýze zakázky na Dopravní obslužnost jsem byl analytikem týmu, který shromáždil velké množství dokumentů a patřím k několika lidem v tomto kraji, kteří zakázku znají. Všiml jsem si, že stejné principy korupce, které byly použity v projektu sociálních služeb IP1 z doby vlády ČSSD byly bohužel použity i nyní u zakázky na Dopravní obslužnost. Liší se pouze tím, že:

  •     projekt sociálních služeb IP1 skončil postihem 205 mil. Kč a dalšími, již zaplacenými ztrátami kraje ve výši 23 mil. Kč,
  •     zakázka na Dopravní obslužnost za 4 mld. Kč zrušením, ke kterému jste byl fakticky donucen.

Vzpomínám si na besedu, kterou jsme měli společně v červnu minulého roku v knihkupectví u pana Fryče, kde jsme (ještě společně) vyjadřovali společné názory na korupci při dotacích a veřejných zakázkách. Od té doby, k mému velkému zklamání, se situace velmi změnila. Lidé z krajského úřadu opět manipulují zakázky, neváhají lhát a dokonce k tomu přiměli i Vás, když jsem Vás, bohužel, musel, obrazně řečeno, chytit za jazyk na zasedání zastupitelstva. Odpustil jsem Vám to, ale hořkost zůstává.

Byl jste si vědom, že minulý rok - 20.11.2013 - v době podání námitek proti zakázce na Dopravní obslužnost, měla zakázka ještě řešení ve formě nového vypsání, vyžadujícího rok trvání procesu ? Existuje pracovník úřadu nebo skupina pracovníků, kteří měli zakázku na starosti ?

Potěšilo by mne, kdyby jste dostál svým předvolebním slibům, a přijdu si poslechnout do Kolosea 29.8.2014 Vaši případnou odpověď na mou otázku. Samozřejmě budu respektovat i pozdější termín, nebo pozvání na některou z Vašich tiskových konferencí. Z Vašich úst tam podezřele často slýchám jedovaté poznámky na své jméno. V úterý 26.8.2014 dokonce v souvislosti co by příslušníka tajné policie pana Korytáře. Jako členovi ODS (jímž jsem od roku 1991) mi to přišlo až úsměvné, kdybych neslyšel ze záznamu Váš smrtelně vážný hlas. Jsem občan, který nikam nekandiduje a věnuje se odborné činnosti. Nezapomínejte však, pane hejtmane, Vy jste ve funkci kvůli mně, občanovi, nikoliv já občanem kvůli Vám, veřejnému funkcionáři.

Těším se na shledanou s vírou v lepší příští a jsem s pozdravem,

Miroslav Kroutil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

9:39 Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

Až pojedu zítra (3. května) od Mariánských lázní směrem na Cheb, budu se dívat doprava. Což se na to…