Miroslav Kulhavý: Pan Drahoš nemá s islámem problém; i lidem na Krymu by možná dal radu

07.04.2017 20:38

Není příjemnější zprávy, než že máme u nás kandidáta na prezidenta, který umí vyřešit dvě palčivé evropské otázky, se kterými si EU už léta neví rady.

Miroslav Kulhavý: Pan Drahoš nemá s islámem problém; i lidem na Krymu by možná dal radu
Foto: jiridrahos.cz
Popisek: Jiří Drahoš

Celá západní Evropa plus Balkán se potýká s různými formami islámu, ale p. Drahoš žádným problém nevidí. To ovšem signalizuje, že buď je slepý a hluchý, a nebo naopak, má tajné zprávy, že muslimové v Evropě už konečně dali dohromady deklaraci, výklad islámské nauky, která je ve shodě s evropským právem. Pokud ne, nebyl by žádným exotem na naší politické scéně; jen by se zařadil (asi mezi své) sluníčkové kypřiče pouštních písků. Jen je mně záhadou, že jim v očích a v uších ten písek nevadí!

Pokračující islamizaci Evropy musí vidět i dement a proto je pro mne nepochopitelné, když zjevně do této kategorie akademici nepatří, že může čerstvě odešlá první hlava vědátorů, vypustit bez dalšího tak ohrané rozlišení na islám a islamismus. V podtextu lze cítit ještě více neurčité rozlišení na "umírněné" muslimy a radikály a jsme v té multikulturní močůvce, ve které si už dlouhá léta rochní bruselské elity a vůbec západní političtí představitelé s Merkel v čele.

Pokud se ti tisíckrát oslovovaní umírnění muslimové projeví jen vágním odsudkem nějakého teroristického činu a zase se stáhnou do ulity mlčení a nebudou se prezentovat jako jasně integrovaná skupina, která přijala demokratické principy, platí, že islám je jen jeden a jako takový nemá v Evropě co pohledávat.

Posledním oficiálním dokumentem islámského světa je Káhirská deklarace a nezaznamenal jsem, že by se proti ní evropští muslimové vymezili. Bez další ho rozvádění stačí citovat poslední články tohoto dokumentu: Článek 24: Všechna práva a svobody stanovené v této deklaraci jsou předmětem islámské Šaríe. Článek 25:Islámská Šaría je jediný zdroj pro vysvětlení nebo bližšího objasnění každého z článků této deklarace.        

Ke Krymu by to, pane Drahoši, chtělo trochu hlubší analýzu. Začít byste měl u ožraleckého gesta Chruščeva, pokračovat souhlasem Ruska s jakoukoli podmínkou Ukrajiny v souvislosti předání jaderných zbraní, dále více jak 80% obyvatel ruské národnosti na Krymu a jejich zájem včetně diplomaticky neřešitelného přičlenění Krymu k Rusku. Jistě, nelze pominout Putinovo puberťácké lhaní o domobraně. Já bych viděl z dnešního stavu jedinou možnou cestu: armáda a policie v kasárnách, jednotky OSN a kontrolní orgány OBSE při opakovaném referendu.

Pokud se, pane Drahoši, nevyjádříte plně a jasněji k Vámi uvedeným heslům, je vaše volitelnost téměř nulová; tedy pardon, zapomněl jsem na těch pár sluníček.

P.S. Právě slyším o teroristické akci ve Švédsku; kde asi má své podhoubí? Z čeho se může "urodit"? Že by ze spolku baráčníků?

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…