Miroslav Kulhavý: Veřejný dopis panu Bangovi

09.05.2017 9:07

Je ve veřejném zájmu chránit islám před kritikou? Na některých médiích to tak vypadá; otázkou zůstává: je to správné?

Miroslav Kulhavý: Veřejný dopis panu Bangovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cenzura na internetu, ilustrační foto

Není lepšího prostředku než otevřená diskuse a střed všech názorů, tedy těch, co mají alespoň z části hlavu a patu. Všichni stálí, ale i náhodní čtenáři PL musí uznat, že tento prostor, vedle aktuálních zpráv, zde je. Ano, setkávám se zde myšlenkami a závěry, se kterými zásadně nesouhlasím, ale jsem rád seznámen o stavu mysli mé opozice; často iniciuje argumentaci.

Můj osobní příklad z blogu iDnes, je jen střípkem toho, co vidíme u velkých médií (např. ve volbě témat nebo ve skladbě hostů) a nebo i u menších jednostranně zaměřených portálů. Nemám takové ego, aby zde prezentoval své bolístky; jsem jen jeden z řady vyobcovaný (např. psalo se zde o Lucii Provazníkové). Je neštěstím, když se dá (cenzurní) moc v podobě vágního Kodexu lidem, kteří s ní neumí zacházet. Posuďte sami.

Veřejný dopis panu Bangovi, administrátorovi na blog.idnes.cz

Vážený pane Bango,

tímto veřejným textem reaguji na Vaše potvrzení dřívějšího rozhodnutí, vyloučit mé články z hlavní strany, které jste mně sdělil 5.5. na srazu blogerů, a to i přes mou věcnou argumentaci. Pro méně zasvěcené čtenáře uvedu několik údajů, o které se můj pohled na islámskou problematiku opírá a které nechce pan Banga slyšet.

1.) zák.č.3/2002 sb. § 5:
Podmínky vzniku a působení církví a náboženských společností

Vznikat a vyvíjet činnost nemůže církev a náboženská společnost, jejíž učení nebo činnost sleduje porušení práva nebo dosažení nějakého cíle nezákonným způsobem, zejména pokud:

a) popírá nebo omezuje osobní, politická nebo jiná práva fyzických osob pro jejich národnost, pohlaví, rasu, původ, politické nebo jiné smýšlení, náboženské vyznání nebo sociální postavení,

b) rozněcuje nenávist a nesnášenlivost,

c) podporuje násilí nebo porušování právních předpisů,

e)omezuje osobní svobodu osob zejména tím, že využívá psychický nebo fyzický nátlak k vytvoření závislosti, která vede k fyzickému, psychickému nebo ekonomickému poškozování těchto osob nebo jejich rodinných příslušníků, k poškozování jejich sociálních vazeb včetně omezování psychického vývoje nezletilých nebo omezování jejich práva na vzdělání4), nebo zabraňuje nezletilým přijmout zdravotní péči odpovídající zdravotním potřebám.

2.) Rozhodnutí Evropského soudu pro lidské práva o neslučitelnosti práva šária s demokratickými principy.

3.) Neexistence zásad evropských muslimů (Kodex, deklarace), které by byly ve shodě s evropským právem.

4.) Realita existence muslimů v záp. zemích a jejich negativní působení proti tradicím a i zákonům, včetně násilných činů z řad "integrovaných" muslimů.

5.) V rozporu s bodem 1) registrace ÚMO i přes negativní znalecký posudek.

Pro posouzení (dle mého cenzurního opatření) důvodů pro vyhození z hlavní strany blogu uvádím příslušnou komunikaci s administrátory:

Dobrý den paní Terezo Janků,
když někdo vraždí nevinné jen pro hnutí mysli (Uherský Brod), je to smutné a společnost hledá mechanizmy, jak tomu zabránit (častější kontrola oprávnění k držení zbraně). Když někdo vraždí návodně podle přijaté víry, měla by společnost také hledat cesty, jak tomu zabránit. Má-li někdo v základním dokumentu (v Koránu) přímo nařízenou náboženskou nesnášenlivost, ponižování menšin atd. (a nemusím Vám dávat příklady, že to není 1400 let stará teze, děje se to i dnes), pak ten, kdo na tuto zrůdnost upozorňuje, nemůže být stejný jako ten, kdo to vyhlašuje první.
Pokládám Vaše rozhodnutí za cenzurní, přesně v duchu tlaku z EU. Je to Váš portál a jistě máte konečné slovo, byť by bylo mylné. Jistě jste pochopila, že s Vaším rozhodnutím nesouhlasím a žádám o přehodnocení.
S pozdravem
Miroslav Kulhavý

Dobrý den,
pletete si dojmy s pojmy. Při registraci jste odsouhlasil pravidla která říkají, že: Bloger nesmí propagovat ani vyjadřovat rasovou, národnostní, náboženskou ani jinou nesnášenlivost vůči jednotlivcům či skupinám osob, obzvlášť pak vůči menšinám. Protože toto pravidlo porušujete opakovaně a ani stažení Vašich textů pro Vás není dostatečným upozorněním, byli jsme nuceni sáhnout k dalšímu kroku, jak dodržování pravidel vyžadovat. Ta mimochodem neplatí samozřejmě jen pro Vás, ale pro všechny blogery. Rozhodnutí tedy nepřehodnotíme. Prostor na HP není nárokový.
za administraci
Patrik Banga

Dobrý den,
nemáte pravdu pane Bango, mé vysvětlení je jasné. Někdo a je to islám a jeho nositelé, porušují kodex ještě dříve, než jste se narodil.
Chcete chválit islám? Nechte si jen takové blogery, kteří Vám to zajistí a budete evropsky in.
za nespojeného blogera
Miroslav Kulhavý

V rozhovoru na srazu blogerů jste kladl důraz na odzdrojování textu. Jak však chcete uvádět zdroj něčeho, co neexistuje ( viz bod 3) ? Jak více chcete odzdrojovat odkazy na příslušné verše z Koránu, než uvedením příslušného čísla sůry a verše?!

Společnost nebude lepší, když se budou přehlížet zjevné rozpory se stávajícími zákony (viz. např. nerovnost pohlaví a další) v zájmu nějaké pofiderní korektnosti. Naopak; záp. Evropa již na tento způsob vnímání světa doplácí a moje snaha nepřipustit stejný vývoj ČR je vámi umlčena. Ano, je to ve Vaší moci, hl. strana není nároková. Není však náhoda, že z blogu byli "odejíti" téměř výhradně autoři, kterým se islám nelíbí.

Společnost nebude lepší, když se ke slovu dostanou jen zaslepení relativisté, že se v ČR nic neděje, že k nám nikdo nechce. Lež, děje. Volný pohyb osob k nám z migrantské(muslimské) invaze do Německa a Rakouska je při nedostatečné registraci bezpečnostní riziko. My sami však máme máslo na hlavě při vpuštění růžového, polopravdivého islámu do škol.

Společnost nebude lepší, když Vy, pane Bango, budete v prezentaci názorů a veřejné diskusi, pomocí některých neurčitých zásad Kodexu, kde se vejde škála od jehly až po lokomotivu, bránit. Blog iDnes patří mezi ty více navštěvované, ale je dobře, že není jediný. Dovolím si tento text zveřejnit i jinde, než na svém soukromém blogu.

Váš nespokojený bloger
Miroslav Kulhavý

Zasláno jmenovanému a vedení iDnes

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…