Miroslav Macek: 26 let je novinářka Respektu obtěžována muži 1-2x měsíčně, Bakala by měl zaplatit ochranku

31.10.2017 17:40

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: 26 let je novinářka Respektu obtěžována muži 1-2x měsíčně, Bakala by měl zaplatit ochranku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Čtenář glos M. S.:

Jak příznačné, že se včera, v den výročí vyhlášení samostatnosti, v médiích objevil nesouhlas České republiky s odtržením Katalánska. Té České republiky, která se sebeurčovala v jednom století dokonce hned dvakrát. Jsou to paradoxy, řekl by jeden bývalý prezident, který měl na sebeurčování národů zvláště paradoxně- úchylný pohled.

Erik Best:

Už 26 let je Silvie Lauder z Respektu obtěžována muži 1-2x měsíčně. Bakala by jí už měl zaplatit ochranku.

Jiří Binter na facebooku (ač je text delší, určitě si jej přečtěte, má velmi vysokou vypovídací hodnotu o tom, kam nás zavedla byrokracie puštěná socialisty ze řetězu):

Co je nového? E-recept bude opravdu od 1. ledna povinný…. Je sice návrh Senátu na jeho odložení, ale nový parlament není – a do konce roku to neprojedná. Takže povinně od Nového roku, jinak 2 miliony pokuta! Ale je docela možné, že až to nový parlament projedná, tak přijme návrh Senátu a zase to zruší od 1. února nebo 1. března?? Dobrý ne? V téhle zemi je možné všechno.

Takže jsem začal podnikat kroky k získání oprávnění psát elektronický recept. Nejdříve musím mít kvalifikovaný certifikát, nestačí ten normální, se kterým se přihlásím do banky. Tak – žádost buď na poště, nebo na magistrátu, kde je kontaktní místo 1. certifikační autority. Samozřejmě pouze v pracovní době, tak jsem zavřel ordinaci. Šel jsem na magistrát a zjistil jsem, že chtějí 2 doklady totožnosti, doklad že mám IČO a na flešce předem připravenou žádost. OK, doklady mám a žádost snad zvládnu. Nezvládnul jsem. Jednak se dá vytvořit pouze v Internet Explorer, v ničem jiném, musí se aktualizovat Java a i když jsem tohle všechno udělal, tak mi 5x spadnul počítač a musel se restartovat. Můj ajťák mi poradil, že na poště je to jednodušší. Tak jsem zase zavřel ordinaci a šel na poštu, už s těmi doklady. Ne, ne… dva doklady totožnosti je málo! A musím mít předem sepsanou smlouvu s Post signum!

Tak jsem se pokorně vrátil k 1. certifikační autoritě, na jiném počítači 30km od bydliště jsem žádost vytvořil, pak jsem zase zavřel ordinaci a šel na magistrát, kde už všechno proběhlo hladce, zaplatil jsem 475 Kč a dostal certifikát. Sláva! Ale do mého počítače nešel instalovat – musel jsem jet zase těch 30km na počítač, kde jsem žádost o certifikát vytvořil a odtamtud jsem napsal žádost na SÚKL, že bych teda chtěl používat ten elektronický recept. No a teď mám prý čekat 3-4 týdny a pak se uvidí.

Fakt máme tohle všechno zapotřebí? Akorát buzerace doktorů a pacientů – 3x jsem musel zavřít ordinaci (všechno tohle se musí dělat v pracovní době a osobně) a k čemu to je? Navíc se to možná zruší…

A k těm chytrým, co sem dávají komentáře, jak to super funguje v jiných zemích – Anglie, Dánsko atd. Ano, věřím, že to funguje, ale nikde to není násilím, nikde to není povinně a nikde není pokuta 2 miliony, když to doktor neudělá.

Aspoň jedna pozitivní zpráva – Lenka Teska Arnoštová (ČSSD), která to v televizi tak obhajovala – nebyla zvolena poslankyní.

Petr Paulczyński:

Jestli to bude jako v Americe , tak až si Šiklová s Fišerovou vzpomenou, kam jim po srpnu 68 současný prezident šahal, tak máme demonstrace k 17. 11. jako z praku!?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.