Miroslav Macek: A tak se neptej, komu zvoní hrana. Zvoní nám... Deset opic a máš po bytě

07.07.2015 8:35

Úterní glosa Miroslava Macka:

Miroslav Macek: A tak se neptej, komu zvoní hrana. Zvoní nám... Deset opic a máš po bytě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Abyste si nějaké půjčky mohli bezhlavě brát, musíte mít někoho, kdo vám je bezhlavě poskytuje.
Takže nad řeckou nezodpovědností se určitě rozčiluje i spousta Čechů, kteří si půjčovali (a bylo jim půjčováno, ač být nemělo) zcela stejně bezhlavě.

"Policie sama určí, kdy je nějaké chování za hranou, kterou jednoznačně neurčí nějaký zákon," prohlásil ministr vnitra Chovanec.
Tak za tuto větu by v civilizované zemi do 3 vteřin opouštěl svůj úřad.

Z textu Tomáše Sedláčka pro HN:
Teď to vypadá, že Řecko, kolébka naší západní civilizace, zbankrotuje. A je to symboličtější, než se zdá: řecká nemoc totiž není řeckou nemocí, ale nemocí celé západní civilizace.

Skoro všechny státy jsou předlužené − jen Řecko je ještě víc. Skoro všude slibují politici hory a doly, aniž by na to měli − jen v Řecku je to viditelnější. Drtivá většina západních vlád utrácí víc, než na co má − jen Řecko to dělalo okatěji. A skoro všude nejsou vlády schopny držet vlastní předsevzetí, co se týče dluhu. Evropské země povětšinou mají dluh vyšší než šedesát procent − číslo, které jsme si sami sobě naordinovali, že jej budeme držet. Ani Spojené státy americké nebyly opakovaně schopny dodržet svůj vlastní dluhový strop. O Japonsku nemluvě.
Jsme podle vlastních měřítek sami za hranou. A tak se neptej, komu zvoní hrana, zvoní nám. Řecko je jen trošičku napřed − případová studie, varování pro nás pro všechny. Pokud nezměníme svůj způsob ekonomického života, osud Řecka čeká nás všechny.

Zkušenost Češky, žijící v Jihoafrické republice: Vzít si do bytu jednu opici může být sranda, ale zkus si jich vzít deset....máš po bytě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…