Miroslav Macek: Britská buldočí nátura a vrozená nechuť být někým ovládán. Těším se na rituální tanečky

24.06.2016 19:15

Páteční glosy Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Britská buldočí nátura a vrozená nechuť být někým ovládán. Těším se na rituální tanečky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Bylo by příliš krásné, kdyby se po výsledku britského referenda chytili strůjci dnešního stavu EU za nos a zahájili solidní debatu o „restartu“ celého projektu. Bohužel však bude platit to, co jsem napsal včera: Pokud by však přesto zvítězila britská buldočí nátura a vrozená nechuť být někým ovládán (a to zvláště Němci a Francouzi), byli bychom svědky neuvěřitelné pomstychtivosti eurounijních socialistů, kteří by při následujících dlouhých jednáních o volném pohybu kapitálu, zboží, lidí a myšlenek neváhali použít ty nejhnusnější podrazy a naschvály. Neboť by se právem cítili smrtelně ohroženi a bránili by svá nezasloužená koryta zuby nehty.

Jeden závěr je však nade vší pochyby jasný: ke konečnému Brexitu je ještě hodně daleko a bude to velmi negentlemanská cesta plná druhotných a terciálních efektů (a to jak ve Velké Británii, tak mimo ni), z nichž některé mohou mít na osud Evropy mnohem větší vliv než samotný výsledek referenda.

Jo, to je holt tak, když se nemůže hlasovat korespondenčně…

Také se těším na neskutečné rituální tanečky a mediální masáže, neboť výzva k uspořádání referenda o Czexitu na sebe nedá dlouho čekat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla