Miroslav Macek: Euroatlantická civilizace páchá sebevraždu v přímém přenosu

04.12.2014 14:07

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Euroatlantická civilizace páchá sebevraždu v přímém přenosu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Zpráva:

Sedmdesát britských učitelů odjelo do Šanghaje vypátrat učební metody, které mají na svědomí úspěšnost čínských studentů. Po návratu prohlásili, že jde o kombinaci psaní křídou na tabuli a slovního výkladu.

Dodávám:

To věděli všichni mí skvělí učitelé od nepaměti!

Americký herec, zpěvák, producent (atakdále) Bill Cosby čelí v roce 2014 obvinění, že v roce 1974 sexuálně atakoval patnáctiletou dívku, která tím utrpěla duševní újmu. Pominu-li časovou absurditu, kladu si zásadní otázku: jestlipak by ho ta dotyčná žalovala, kdyby byl dnes chudým dělníkem někde u Forda?

Bruselská radnice se rozhodla namísto tradičního vánočního stromu umístit na hlavní náměstí stromkovitou světelnou skulpturu z krychlí, aby neurážela náboženské cítění některých menšin. Proti tomu protestovalo před 10.000 občanů. Marně.

Silnější důkaz toho, že euroatlantická civilizace páchá sebevraždu v přímém přenosu, snad ani neexistuje.

Jiří Payne:

Předpokládám, že zákon zakáže také práci žen ve zdravotnictví o svátcích - sestřičky přece také chtějí být doma s rodinou. Proč by to mělo platit jen pro podnikání a ještě k tomu jen pro některé podnikatele? Jestli se mají světit svátky povinně, tak všichni.

V Německu a v Rakousku je zakázáno o nedělích a svátcích pracovat - nesmí se ani hrabat listí na zahradě, nesmí se nakupovat, atd. A není to kvůli zaměstnancům, ale kvůli křesťanskému desateru, které říká, že se má světit sedmý den. Na rozdíl od nás v Německu je křesťanství státním náboženstvím. Jenže my jsme si udělali odluku, takže ať si každý v neděli i o svátcích pracuje či podniká.

Je krásné, když se naši zákonodárci obracejí nečekaně na křesťanskou víru, patrně pod vlivem šířícího se islámu. Jistě do zákona ve třetím čtení doplní i další přikázání "nesesmilníš". Odboráři budou dodržování v terénu kontrolovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …