Miroslav Macek: Hlavně si pak nestěžujte

04.02.2021 9:20

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Hlavně si pak nestěžujte
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Je zbytečné se podivovat nad tím, že Ústavnímu soudu dvacet let protiústavní volební zákon nevadil, téměř čtyři roky se nezabýval žalobou části senátorů a najednou se rozhodl pár měsíců před volbami hrubě zasáhnout do volebního systému. Jde jen o další ukázku toho, jak chutná moc…
Jen prosím každého, kdo dnes rozhodnutí Ústavního soudu z jakéhokoliv důvodu tleská, aby si v příštích letech nestěžoval na roztříštěnou sněmovnu plnou zákonodárců ze slepených pidistraniček a z toho plynoucí rozbředlou politickou scénu, ještě neschopnější, než je ta dnešní.

***

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) označila středeční nález Ústavního soudu k volebnímu zákonu za divný, podle ní nepůsobí objektivně. Uvedla to v rozhovoru pro Deník N. Podle ministryně nelze vyloučit, že soudci za své rozhodnutí mohli dostat něco přislíbeno.
Ale no tak! Takové podezření! Přece zdarma urychleně napravují to, že si téměř 20 let nevšimli, že volební zákon je protiústavní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…