Miroslav Macek: Hurá! Tři „experti“, tři různé názory

04.02.2022 9:01 | Glosa

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Hurá! Tři „experti“, tři různé názory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Státní univerzita v americkém Coloradu nabízí pomocnou ruku lidem, kterých se dotkne svoboda projevu během diskuse, přednášky nebo jiné akce na akademické půdě. Do kampusu umístila ceduli s kontakty na sedmnáct univerzitních institucí, na něž je možné se obracet.
Přitom by je stačilo poslat na jedno jediné místo, do poslední části traktu zažívacího, dodávám.

***

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55307 lidí

Nošení respirátorů všude tam, kde se vyskytuje více lidí pohromadě, by mohlo ihned skončit, domnívá se imunolog Jiří Šinkora. Podle imunologa Vojtěcha Thona by mělo být pouze dobrovolné. Primářka Kliniky infekčních nemocí ve FN Bulovka Hana Roháčová se domnívá, že by lidé mohli přestat nosit respirátory v následujících týdnech.
Hurá! Tři „experti“, tři různé názory. Sice nenosím respirátor ani roušku už dva roky (vyjma modelu z dámských kalhotek, který byl provokativní atrakcí jedné kvalifikace na Velkou Pardubickou), ale tleskám té „odvaze“ něco takového vyslovit…

***

Horní komora rakouského parlamentu ve čtvrtek schválila zákon o povinném očkování proti covidu-19 pro lidi starší 18 let. Dolní komora zákon podpořila už 20. ledna. Zákon, který měl původně platit od 1. února, vstoupí oficiálně v platnost po podpisu prezidenta. Rakousko se pak stane první zemí Evropy, která všeobecnou očkovací povinnost v souvislosti s covidem zavede.
Jak jinak? Stále mějme na paměti, že největším úspěchem rakouské poválečné diplomacie bylo přesvědčení zbytku světa, že Hitler byl Němec a Beethoven Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…