Miroslav Macek: Jací občané, takový Mesiáš

27.11.2012 12:26

Úterní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Jací občané, takový Mesiáš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Jací občané, takový Mesiáš, chce se říci na okraj podivného spojenectví dobroděje Karla Janečka a zpěváka Daniela Landy (pardon, Žita 44) k „záchraně“ české společnosti.

Cože? Já a dárce padesáti tisíc? Kde bych na to v roce 2010 vzala? V té době jsem byla samoživitelka. Mě ta částka naprosto šokuje. Nikdy jsem touto částkou Zemanovu stranu SPOZ nesponzorovala. (Alena Sýkorová, 16. 11. 2012)
Prohlašuji, že jsem na základě svého dobrovolného rozhodnutí darovala SPOZ v roce 2010 částku ve výši 50 tisíc korun. Když mě kontaktovala MF Dnes, myslela jsem si, že jde o provokaci. (Alena Sýkorová, 26. 11. 2012)
Tak to by byl zajímavý výpis přijatých hovorů či návštěv v tom mezidobí, co říkáte?

Přiznání, že Řecko již dávno zkrachovalo, se opět odkládá, takže průšvih na konci bude ještě větší…

V roce 2002 zavzpomínal v rozhovoru se slovenským deníkem Sme na dělení federace Valtr Komárek. Při té příležitosti pravil: „Dva poslanečkové (sociální demokracie), kteří hlasovali pro rozdělení, raději vyhledávali temné kouty kuloáru.“
Skromně zamlčel, že byl (spolu s poslancem Žandou) jedním z nich…

Historik umění a architektury Pavel Kalina ve včerejších Lidovkách:
Komunistická strana byla obrovskou zátěží pro demokracii od samého vzniku samostatného Československa. Už za první republiky ji pravidelně volilo přibližně deset procent obyvatel. Velmi podobné procento lidí volilo komunisty i v prvních svobodných volbách roku 1990. … Pokud jde k volbám méně než polovina obyvatel, pak tato desetina logicky vytváří přes pětinu hlasů. Podpora komunistů je stabilní už sto let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.