Miroslav Macek: Jako do strany, soudruhu Svěráku

11.08.2021 13:07 | Glosa

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Jako do strany, soudruhu Svěráku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Experti Mezinárodního panelu pro klimatickou změnu (IPCC) zveřejnili v pondělí další alarmující zprávu. Země se vlivem lidské činnosti rychle otepluje, a pokud nevynaložíme biliony na zastavení produkce CO2, nastane průšvih nedozírné velikosti.
Z článku Akademie věd „Výkyvy klimatu v poslední době ledové na Moravě“ z roku 2018:
Prostředí posledního interglaciálu (poslední doby meziledové) a glaciálu dokumentuje výkyvy klimatu, které nemohou být ovlivněny člověkem. Přesto jsou tyto výkyvy jasně zřetelné jak z terestrického, tak z mořského záznamu. K extrémním změnám ve vývoji teploty a srážek, mnohem vyšším než je tomu v dnešní klimatické hysterii, docházelo zcela jistě v naší nedávné (z geologického pohledu) minulosti.
Dodávám:
Jenže tehdy nebyli experti, kteří by se sápali na ty biliony…

***

Imunolog Jiří Šinkora na Facebooku:
Počet SARS Cov-2 nakažených je už jen Orwell. Když budete PCR testem takhle masívně sledovat výskyt jakéhokoli jiného respiračního viru, dojdete ke stejným nebo i vyšším číslům. Lžou vám a straší vás. Ty zrůdy z epidemiologické a vakcinologické společnosti a všechny další obskurní spolky chtějí zůstat viditelní a někteří na tom chtějí ještě vydělat…
Jsem bezmocný - můžu o tom jen psát a poukazovat na to…
A teď všem, kteří mě kdy četli nebo poslouchali, byli prokazatelně imunní anebo nemocí prošli, přesto se nechali se očkovat a měli a budou mít potíže - jste dospělí a příčetní. Můžete si za to sami. Jen idiot se nechá očkovat po prodělané nemoci.

Anketa

Kdo v Ústeckém kraji vyhraje volby?

hlasovalo: 9093 lidí

***

Herec a scénárista Zdeněk Svěrák na Letní filmové škole:
Dělám všechno možné, aby se dali lidé očkovat, a není s nima k hnutí. Protože když to začínalo, a ještě jsme nevěděli, co je to za prevíta, tak jsem říkal: Nebojte se, však oni vědci na to něco najdou. No, a když se našlo a přestali jsme se bát, tak je spousta lidí, kteří do toho nechtějí vstoupit.
Dodávám: Jako do strany, soudruhu Svěráku, jako do KSČ, však ono politbyro něco vymyslí, a také z toho vyplynou různé výhody, takže nechápu, proč s některými lidmi není hnutí.

***

Petra vymyslela nové reklamní heslo k očkovací kampani:
Soudruzi, již brzy ve vašem bordelu! Pich za vpich!

***

Petra: Chystá se kampaň, v níž mají přesvědčovat k očkování youtuberky a youtubeři.
Já: Jsem velmi pro, ale musí jít o mladé youtuberky a velice kontaktní kampaň!
Petra tradičně: Ty jseš ale blbej! (Což je pro mne nejvyšší pochvalou!)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.