Miroslav Macek: Jsou přisátí ke státnímu žlabu, podle toho volí

18.01.2023 9:32 | Komentář

Středeční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Jsou přisátí ke státnímu žlabu, podle toho volí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Pokud generál Pavel říká, že války začínají politici a nikoli vojáci, má pravdu. Pokud by k tomu ještě dodal, že politici zvolení k hájení zájmů vojensko - průmyslového komplexu, měl by ji dvojnásobně. Prezident Eisenhower, který tento komplex poprvé pojmenoval a varoval před růstem jeho vlivu, zatraceně dobře věděl, o čem mluví.

Roman Šmucler:
„Rozdělení naší země na Česko A a Česko B má hluboké ekonomické a historické základy (odsun Němců). V Česku B jsou lidé práce více navázáni na ekonomiku a podnikatele. Česko A je vyšší střední třída pracující pro stát či korporáty. Mají úplně jiné zájmy. Není to ani o pravdě, vzdělání či inteligenci, jak se ale píše. Je to o živobytí. Tohle dělení ale potřebujeme zasypávat a přímá volba to nešťastně prohlubuje a naplňuje emocemi.

Dodávám:
Ano, již před drahnými léty jsem psal o tom, že s nárůstem občanů přisátých na státní rozpočet (a v tom jsou i podnikatelé, kteří by bez dotací a vylobovaných státních zakázek živořili nebo nepřežili), se už nikdy neobnoví zdravé ekonomické a společenské prostředí, neboť tito lidé budou mít jeden jediný cíl: aby jim stát neustále přisypával do žlabu, podle toho budou volit a ostatní budou brát jako ohrožení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…